SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Acil Tıp ve Afet Çalışanları Derneği Kuruldu

Acil Tıp ve Afet Çalışanları Derneği Kuruldu
Bu haber 28 Ağustos 2020 - 14:00 'de eklendi. 135.856 kez görüntülendi.

İstanbulda Acil Tıp ve Afet Çalışanları Derneği kuruldu. Kurulum işlemlerinin ardından Kurucu Genel Başkan Temel KILINÇLI, yaptığı açıklamada, şunları söyledi;
Yönetim Kurulumuz sağlam ve güçlü kadro ile oluşturulmuştur. İnanıyorumki hep birlikte ülkemiz, milletimiz ve insanlık için çok güzel işlere imza atacağız. Bilimsel ve teknolojik gelişmeler acil tıp ve afet çalışanlarının eğitiminde ve mesleki gelişimlerini sürdürmelerinde doğru stratejilerin multidisipliner bir anlayış içerisinde uygulanırlığını zorunlu hale getirmiştir. Dünyada acil sağlık ve afet hizmetlerinin sunumunda bilgi ve teknolojinin yoğun bir şekilde kullanıldığı göze çarpmaktadır. Ülkemizde ise son dönemde acil sağlık ve afet hizmetlerinde çok hızlı gelişim ve dönüşüm yaşanmaktadır. Acil sağlık hizmetleri ve afet çalışanlarının koordineli şekilde çalışması ile birlikte daha dinamik ve profesyonel bir konuma yükselmiştir. Ülkemiz acil sağlık ve afet sisteminin en önemli yapı taşları olan sektör içinde hizmet veren tüm personellerin sistemde daha aktif rol ve sorumluluk üstlenerek dünyada yaşanan gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip etmesi gerekmektedir. Bugün ihtiyaç duyduğumuz şey bizleri sınırlandıran düşünce kalıplarını,her türlü fikir ve görüş ayrılıklarını bir kenara bırakmak,bir sinerji oluşturarak ülkemizde acil sağlık ve afet hizmetlerinin hem nicelik hem de nitelik bakımından uluslararası standartları yakalamasını sağlamasına katkı sunmaktır.
Ulusal ve uluslararası platformda acil sağlık ve afet sistemine katkıda bulunmayı, bunun için gereken kurum ve kuruluşlar ile işbirliğini geliştirerek sürdürmeyi hedefleyen ATAÇ- DER, Türkiye’nin dünya acil ve afet sistemine çok önemli katkılarda bulunabileceğine inanmaktadır. Derneğimizin oluşumu küresel vizyonun belirlenmesi adına önemli bir adımdır. Hedefimiz; her geçen gün değişen ve gelişen acil sağlık ve afet sistemi hakkında çalışanları bilgilendirmek, her türlü olası acil durumlara karşı hazır kılmak, sistemi yenilikçi anlayışla takip etmek ve sistemin işleyişi adına yeni projeler üreterek meslektaşlarımızın karar mekanizmalarında daha aktif rol almalarını sağlamaktır. Acil sağlık ve afet hizmetlerinde yaşanan sorunları en aza indirmek, cezalandırıcı değil ödüllendirici personel disiplin yöntemlerini uygulanır kılmak, çalışan ile kurum arasında duygusal bağ oluşturarak kurum kültürünü benimsetmek ve biz duygusunu hakim kılarak hizmetin kalitesini artırma yönünde çalışmalar yapmak öncelikli hedeflerimizdendir. Ülkemizin dört bir yanında acil sağlık ve afet hizmetlerini ihtiyaç sahiplerine daha etkin, daha verimli ve daha kaliteli bir biçimde ulaştırmak ise en büyük idealimizdir.
Ülkemizde uluslararası standartların üzerinde acil sağlık ve afet hizmetinin sunulmasına katkıda bulunmak amacıyla çıktığımız bu yolculukta ATAÇ- DER olarak, ülkemiz adına önemli çalışmalara imza atmasını temenni ediyoruz.

Yönetim Kurulu;

Temel KILINÇLI
Adem KÖSE
Kadir ŞEKER
Nebi ARAZ

Gürkan İzzet PAKSOY
Gökhan SERBES
Murat ÇAVUŞOĞLU

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER