SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Bakan Koca, salgın tehdidinin henüz geçmedi

Bakan Koca, salgın tehdidinin henüz geçmedi
Bu haber 04 Temmuz 2020 - 19:17 'de eklendi. 623.462 kez görüntülendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgın tehdidinin henüz geçmediğini belirterek, “Son vakaya kadar ülkemiz de bu riskin altında. Son günlerde göstergelerimiz tedirginliğimizi artırmaktadır. Tedbirlere ısrarla ve sebatla uyalım” dedi.
Bakan Koca, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlığa verdiği önem ve sürekli artan desteğiyle Türkiye’nin bugün alt yapısıyla iftihar edilen bir sağlık sistemine sahip olduğunu söyledi.

Başta gelişmiş ülkeler olmak üzere tüm dünyanın zor bir sınav verdiği pandemi döneminde bunu her zamankinden daha iyi fark ettiklerini belirten Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde herkesin sağlık hakkının korunduğunu, ihtiyaç halindeki tek bir vatandaşın bile vaktinde ve kaliteli sağlık hizmetine erişimde sorun yaşanmayan bir Türkiye hedefine adım adım ilerlediklerini ifade etti.

Koca, hala tüm insanlığın mücadele ettiği COVID-19 pandemisinin dünyaya çok şey öğrettiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

“Sağlığa yapılan yatırımların ne kadar yerinde olduğunu ve sağlık yatırımlarının özellikle bu dönemde ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk. Güçlü bir sağlık sistemi, gelişmiş bir alt yapı ve fedakarlıktan kaçınmayan yetkin bir sağlık ordusu, böyle zamanlarda toplumun ihtiyaç duyduğu en önemli unsurlar olmaktadır. İstanbul son dönemde birer birer açılışını yaptığımız yüksek teknolojili hastanelerimizle, sağlık hizmetlerinde kamu hastaneleri açısından yeni bir döneme girecektir.”
kaynak:TRT HABER

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER