SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Beyni çürüten gizemli hastalık bir ülkeyi esir aldı

Beyni çürüten gizemli hastalık bir ülkeyi esir aldı
Bu haber 02 Nisan 2021 - 14:55 'de eklendi. 43.638 kez görüntülendi.

Kanadalı bilim insanları, ülkede gizemli bir beyin hastalığı ile karşı karşıya olduklarını duyurdu. Ülkede 43 kişide görülen ve “Deli Dana” ile benzerlik gösteren hastalık nedeniyle 5 kişi hayatını kaybederken, hastalık gelişme aşamasında hafıza kayıplarına ve halüsinasyonlara neden oluyor.

Kanada, 43 kişide görülen ve 5 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan gizemli beyin hastalığıyla boğuşuyor. Ülkeyi esir alan hastalığın tespiti üzerine çalışan bilim insanları, hastalığın ilk belirtilerinin hafıza kaybı ve halüsinasyon olduğunu belirledi.

DELİ DANA HASTALIĞIYLA BENZERLİK GÖSTERİYOR

Özellikle New Brunswick bölgesinde patlak veren hastalığın, deli dana (Creutzfeldt-Jakob) hastalığıyla benzerlik gösterdiği belirtiliyor.

Deli dana hastalığı kişilik değişimlerine, anksiyeteye, depresyona ve hafıza kaybına neden olan bir beyin hastalığı. Kendiliğinden ortaya çıkabilen veya kalıtsal olabilen hastalık, bunama ve ölüme yol açabiliyor.

 

İLK VAKA 2015’TE TESPİT EDİLDİ

Hem insanları hem de hayvanları etkileyebilen bu tür hastalıklar, enfekte et ürünleri yoluyla insanlara bulaşabiliyor. Kanadalı yetkililerin henüz çözemediği hastalıkta ilk vaka 2015’te tespit edildi. Ancak son yıllarda vakalarda artış görüldü. 2020’de 24 vaka ve 2021’de ise şimdiye dek 6 vaka bildirildi. 5 kişinin de bu hastalık nedeniyle hayatını kaybettiği düşünülüyor. M

KAYNAK

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER