SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Murat Uygur’dan Turizm Haftası Mesajı

Murat Uygur’dan Turizm Haftası Mesajı
Bu haber 16 Nisan 2020 - 2:22 'de eklendi. 310.862 kez görüntülendi.

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Yönetmen Murat Uygur, Turizm Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Uygur mesajında şu görüşlere yer vermiştir:

“Vatandaşlarımızın, yabancı misafirlerin yurdumuzu ve milletimizi tanımak, iklim ve tabiat güzelliklerimizi, tarihî kalıntılarımızı, kültür ve folklorumuzu görmek ve tanımak amacıyla düzenledikleri aktivitelerin genel adı olan turizm, bir ülkenin hem tanıtılmasında hem de ekonomik gücünün artmasında en etkili sektörlerin başında gelmektedir.

Halkımıza turizmin önemini ve değerini anlatmak, gençlerimizin turizm konusunda gönüllü olarak görev almalarını sağlamak, yabancıların milletimizin hakkında olumlu yargılar edinmesine aracı olmak ve farkındalık duygusu oluşturmak için kutlanan Turizm Haftası’nın, medeniyet izlerimizin, kültürel derinliğimizin ve yöresel lezzetlerimizin fark edilmesine vesile olacağını umut ediyorum.

Türkiye’de turizm bugüne kadar güneş, kum, doğal güzellikler gibi kaynakları kullanma ve teknolojisi basit iktisadi faaliyet olarak görülmekteydi. Turizm, milyonlarca etkileşimin bir arada ortaya çıktığı, kendine özgü tarihi ve dili olan ve çok sayıda insanın katıldığı bir kitle hareketi niteliği kazanmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle şehrimizin ve ülkemizin turizm açısından gelişmesine katkıda bulunan sektör çalışanlarına teşekkür ediyor.
ABDULLAH YİĞİT-İSTANBUL

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER