SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

POLİS HAFTASI KUTLU OLSUN

POLİS HAFTASI KUTLU OLSUN
Bu haber 09 Nisan 2021 - 14:42 'de eklendi. 435.546 kez görüntülendi.

Vatan ve Hürriyet Partisi Genel Başkanı Yalçın Doğan, 10 Nisan Polis haftası dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamasında: kurulduğu günden bu güne kadar devletimizin bölünmez bütünlüğünü, vatanımızın bekası, asil milletimizin huzuru ve güvenliği için, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için, ülkemizin her karış toprağında, gereksede ülkemizin dışında gece gündüz, yağmur çamur, soğuk sıcak demeden kahramanca çalışan, Şehitler ve Gaziler veren Polis Teşkilatımızın 176. Kuruluş yıldönümünü haftasındayız. Tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık sıhhat ve esenlikler dileriz.

Vatan ve Hürriyet Partisi olarak 10 Nisan Emniyet Teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle; gördüğümüz eksiklikleri dile getirmek istiyoruz. Siyasi erklerin, İçişleri Bakanlığının ve Emniyet Genel Müdürlüğünün, Emniyet Teşkilatında çalışan polislerimizi yıllardır görmezden geldikleri, hatta yok saydıkları, sorunlarının çözümü için çalışmadıklarından Emniyette görevli personelin sorunları kangren haline gelmiştir.

Bu durum hem çalışanı hem de emekli emniyet personelinin iş, sosyal, aile yaşantısında olumsuzluklar oluşturmakta ve yaşam kalitesini düşürmekte hatta önü alınamayan intiharlara sebebiyet vermektedir. Taraf olduğumuz tüm Uluslararası sözleşmelerde yaşam hakkının kutsal olduğu vurgulanmaktadır. Anayasa, Madde 17 :Herkes yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir. Yaşama hakkı, bütün hakların temelidir diye belirtilmektedir. Emniyet teşkilatı mensupları 7 gün, 24 saat, 365 gün esasına göre, ülkenin iç güvenliği, milletimizin huzuru ve güvenliği için asayiş hizmetlerinde silahlı görev ifa ettiği için diğer memuriyetlerden ayrı statüde olmalıdır.

Başta yaşam hakkını sonlandıran, yılda ortalama 80 intihar olmak üzere, dünyayı ve ülkemiz saran pandemi sürecinde basına yansıyan kadarıyla 1000 e yakın Emniyet Mensubumuzun Covid-19 dan vefat ettiklerini büyük üzüntü ile takip etmekteyiz. İntiharların sürekli ailesel ve çevresel dış etkenlere bağlanmasına rağmen gerçek olan ise personel üzerinde sistematik bir şekilde mobbing ve baskıların olduğu bu baskıların çoğu iş ile alakalı olmadığı bir çoğunun keyfi davranışlar, ben yaptım oldu mantığındadır. Özellikle son yıllarda artan amir ihtiyacı karşılamak üzere alınan ve kısa bir eğitimden sonra mesleğin hiyerarşisini, işleyişini meslek etiğini kısaca Polislik gibi kutsal bir mesleğin ne ifade ettiğini bilmeden ataması yapılan bu amirler polislik mesleğini çekilmez bir hale getirdiler. Maalesef bunca baskı ve mobbinge rağmen Polislerimiz işlerini en iyi şekilde yapmaktadırlar. Darbe sürecinde geçmişte desteklenen ve Teşkilatın en iyi yerlerini parselleyen fetö terör örgütüne karşı en iyi mücadeleyi yine Teşkilatımız içerisinde kişilere zümrelere ve cemaatlere bağlı olmayan Devletimizin gerçek polisleri yapmışlardır. Umarız ki bundan sonra Emniyet Teşkilatımız herhangi bir zümreye cemaate teslim edilmez.

Polislerimiz mesleğe başlamadan önce her türlü bedensel ve psikolojik testlerle sağlıklı olduklarını belgeleyerek mesleğe başlamaktalar. Polislerimiz hangi şart ve durumlarla karşılaşıp en temel hak olan yaşam haklarından vazgeçiyorlar. Bu durumun detaylı bir şekilde oluşturulacak kurul ile araştırılması elzem bir konudur. Tüm Kamu personelleri içerisinde karşılıksız fazla çalışmada birinci sırada olan Şanlı Polislerimiz bizleri derinden üzen intihar gibi vahim bir durumda da birinci sıradadırlar.

Yetki dahilinde, Genelge ve yönetmelikle çalışma şartları ve özlük hakları düzenlenebilecek, keyfi amir baskılarının önüne geçilerek işin gereği gibi gerektiği kadar çalıştırılan polislerimizin mutlu ve huzurlu bir ortamda çalışmaları sağlanmalıdır. Polislerimizin intiharlarının büyük çoğunluğu öngörülebilir ve engellenebilir.
Salgında sağlık perso… K

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER