SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Altun Garage’dan kış bakımı uyarısı

Altun Garage’dan kış bakımı uyarısı
Bu haber 24 Aralık 2020 - 13:13 'de eklendi. 175.633 kez görüntülendi.

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren oto tamir ve bakım atölyesi Altun Garage sahibi Tuncay Altun, araçların kış bakımı yaptırmalarının araç sağlığı açısından nemine değindi.

Sanayi sitesinde faaliyet gösteren Altun Garage sahibi Tuncay Altun, araçlarında tıpkı insanlar gibi bakıma ve onarıma ihtiyaç uyduklarını ve özellikle mevsim geçişlerine tıpkı insanlar gibi mevsime hazır getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Tuncay Altun, araçların kışa bakımlarının yaptırılmasının trafikteki aksamaları da önleyeceğine dikkat çekerek; “ Çok sevdiğiniz arabanızı kışın zorlu koşullarından korumak elinizde. Araç kış bakımı yapılarak bu zorlu koşulların üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz. Peki, araç kışlık bakımı nasıl yapılır? Ya da bir başka deyişle otomobil kışa nasıl hazırlanır?
Yeni kış lastiği genelgesi olarak bilinen kurala göre 1 Aralık 2015’ten itibaren kış lastiği takma tarihleri aralık ve nisan ayları arası olarak belirlendi ve kullanılması zorunlu hale geldi. Kış lastiği; yağmur, kar ve buzlanma durumlarında arabanızın yol tutuş performansını arttırır. Kış lastiği uygulaması, 2020 yılında da her zaman olduğu gibi 1 Aralık günü başlayacak ve 1 Nisan 2021 tarihinde sona erecek. Tabii kış lastiği uygulamasına sadece kar yağdığında değil, sıcaklığın 7 derecenin altına düştüğü durumlarda da güvenlik sağladığı için mutlaka uyulması gerekir.
“Kış lastiği zorunlu mu?” diye merak edenler için bu uygulamaya uymayana para cezası ve ceza puanı yaptırımı uygulandığını söylemekte fayda var. Ayrıca kış lastiği zorunluluğu bazı illerde 1 Aralık 2020’den önce başlatılıp 1 Nisan 2021’den sonra devam ettirilebilir. Bu yetki valilikler başta olmak üzere idari yetkililerdedir. Bu nedenle kış lastiği zorunluluğu ile ilgili bulunduğunuz il ve ilçenin duyurularını takip etmeniz önerilir.

Hava filtresini mutlaka temizleyin
Hava filtresinin temiz ve kullanılabilir olduğundan emin olun. Eskimiş ise değiştirin. Genellikle hava filtrelerinin temizlenip kullanılabileceği söylenir. Ancak mümkünse değiştirmeye özen gösterin. Çünkü hava filtreleri temizlense bile tam verimle çalışamayabilir.” dedi.

Yağ değişiminizi unutmayın
Araçların motor yağı ve yağ filtrelerinin hangi sürelerde değiştirilmesi gerektiği, kataloglarında belirtilir. Buna göre yağ ve yağ filtresi değişimlerini yapmayı ihmal etmeyin.

Lastik havalarına dikkat!
Oto lastiklerinin hava basınçları, dışarıdaki havanın ısısından etkilenir. Bu da lastiklerin performansında düşüşe neden olabileceği gibi aynı zamanda güvenli sürüş açısından risk yaratabilir. Bu nedenle arabanızın lastiklerinin basıncını kontrol ettirmeniz gerekir. Aşağıdaki lastik hava basınç tablosu aracınız için ideal hava basıncını bulmanızda işinize yarayacaktır.

Haber: İbrahim UYGUR

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER