00:38 - ABD Başkanı Trump: “Soğuk hava koşulları nedeniyle Putin’e bir hafta saldırma dedim, kabul etti”
00:00 - ABD-İran krizinin ortasında Türkiye’de kritik görüşme! MSB: “Bölgede çatışma istemiyoruz”
19:44 - Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu’ndan İspanya’ya Yeni Atama
00:12 - Mustafa Uslu Hakkındaki Soruşturmada Sessizlik Tepki Çekiyor
22:27 - Alanyaspor – Fenerbahçe Maçı Özeti ve Tüm Önemli Anları
00:38 - DOMİNİK CUMHURİYETİ NDEN SANKON A ZİYARET
20:23 - Galatasaray’ı yenen Fenerbahçe’den Okan Buruk’a göndermeler geldi!
23:27 - Halep’te çatışmalar şiddetleniyor
23:00 - Libya Genelkurmay Başkanı Al-Haddad’ı taşıyan uçağın Ankara’da düşüşü sonrası harekete geçildi
15:49 - SESAM’da Mehmet Ergin Soyarslan Güven Tazeledi: 21. Olağan Genel Kurul Sonuçlandı
Haber: Bülent KARACA
Kimisi Suriyeli sığınmacı, kimisi Şanlıurfalı ihtiyaç sahibi, birçoğu ise kimsesizlerden oluşmakta hepsinin ortak tarafı çaresizliğin fotoğrafında yer almaları.
Çaresizliğin fotoğrafına Şanlıurfa’nın hemen hemen her noktasında rastlamak mümkün bunların birçoğu ise çocuklu kadınlardan oluşmakta sabahın erken saatlerinde uyanan anneler yanlarına almış oldukları küçük çocukları ile birlikte çöp konteynırlarını dolaşarak geri dönüştürülebilecek atıkları toplayarak rızıklarını kazanmaya çalışıyorlar.
Yazın kavurucu sıcağında kışın ise dondurucu soğuğunda çocuklarıyla birlikte yolara düşen çaresiz anneler salgın döneminde tamamen sağlıksız koşullarda tüm hastalıklara adeta meydan okuyarak çöp konteynırlarını karıştırıp satabilecekleri atıkları topluyorlar. Topladıkları atıkları ise adeta yok pahasına satarak geçimlerini sağlamaya çalışan bu annelerin dramını gözler önüne seren fotoğraflar ise insanların adeta içini sızlatacak nitelikte.
Cumhuriyet caddesi üzerinde yoğunluktan bitap düşmüş anne kaldırım kenarında dinlenirken, olan bitenden habersiz küçük bebeğinin karnını doyurmaya çalışıyor. Diğer taraftan ise atık toplamak için kullandığı aracına monte ettiği sepetin içerisinde ise diğer çocuğu etrafı meraklı gözlerle süzüyor.
Annenin çaresizliği ve çocuklarının durumdan habersizliği ise objektiflerimize ‘çaresizliğin fotoğrafı’ olarak yansıyor.
