10:34 - Tolga Sarıtaş: Zeynep’in o hareketine eriyorum
08:25 - Fidan’dan F-16 alımı için açıklama!
20:45 - Bitcoin’den yeni bir rekor!
17:28 - Zelenskiy: ‘Hepsini kullanacağız’
17:24 - Mehmet Ali Erbil ve Serdar Ortaç’a ev hapsi cezası verildi!
20:09 - Doktor, hastayı taciz etti
20:07 - “Bugün Nevzat Bahtiyar da suçsuz olabilir”
17:03 - Bu defa da ‘özel tıp merkezi’ skandalı!
23:06 - ABD Kongre binasında hareketli anlar!
10:10 - Öcalan çağrısıyla gündem yaratan Bahçeli’den yeni hamle.
Haber: Mehmet Baran Şeker
Şanlıurfalı işadamı İbrahim ŞEKER dünyanın ilk üniversitesinin bulunduğu ve bereketli ovasıyla güneydoğunun beyaz altını pamuk kaynağı olan Harran İlçesini ziyaret etti.
Harran ilçesinin bilimsel, tarihi ve dini öneme sahip olduğunu belirten işadamı İbrahim Şeker ilçe hakkında şu bilgileri aktardı:
“Harran ilçesi 1987 yılında çıkarılan bir kanunla tarihî önemi ve Güneydoğu Anadolu Projesi ile kazanacağı önem göz önüne alınarak ilçe merkezi haline getirildi.
Harran harabelerinde yapılan kazılarda şehrin rölövesi ve bazı yapıları ortaya çıkarılmıştır. Bunların önemlileri Harran Kalesi, Şehir Surları, Harran Ulucamii (Firdevs Camii), Şeyh Hayat el Harrani Türbesi, şehrin kapıları ve çarşılardır.
Harran bilim tarihinde önemli bir yeri olan eski merkezlerden biridir. Buradan yetişen matematikçiler, filozoflar, tabipler, astronomlar, Abbâsîler’in ilk döneminde tercüme ve telif hareketinde önemli rol oynamışlardır, yeni kitaplar yazmışlardır. Bu âlimler arasında bilhassa Sâbit b. Kurre ile oğlu Sinân, torunu İbrâhim ve Battânî’nin adlarını burada zikretmek gerekir.
Harran ayrıca İslâm’ın ilk dönemlerinden itibaren dinî ilimlerin önemli bir merkezi haline gelmiştir. Şehirde yetişen İslâm âlimlerinin bazıları şunlardır: Nadr b. Arabî, Ebü’l-Hasan Mahled b. Yezîd, Ali b. Îsâ el-Usturlâbî, Ahmed b. Abdülmelik, Ebû Katâde, Esed b. Furât, Ebû Arûbe, İbn Mâseveyh, İbn Hamdân ve en önemlisi Takıyyüddin İbn Teymiyye’dir.
İlkçağ’dan beri varlığı bilinen ilim ve sanatta doruk noktasına ulaşan Harran Okulu’nun adını yaşatmak gayesiyle Şanlıurfa’da kurulan Üniversiteye Harran Üniversitesi adı verilmiştir.
Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Harran Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal, tarafından restorasyon çalışmaları sürmektedir.”
Harran’ın ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geldiğini ifade eden işadamı ŞEKER ” Harran’ı görmeden ne kaçırdığınızı anlamanız mümkün değildir” diyerek önemine vurgu yaptı.