SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Hakim Karadaş; ‘Sakız, buz ve palıza satarak bu günlere geldim”

Hakim Karadaş; ‘Sakız, buz ve palıza satarak bu günlere geldim”
Bu haber 21 Aralık 2020 - 12:12 'de eklendi. 167.941 kez görüntülendi.

Geçmişi çileli bir yolculukla geçen ve küçük yaşta hayat mücadelesine başlayan Hakim Karadaş, (Motorcu Hakim) dünden bu güne yaşadıkları ve hayat mücadelesini UYGUR Medya’ya anlattı.
Küçük yaşta hayat mücadelesine başlayan ve kendi anlatımıyla bir testerenin hayatını değiştirmesiyle birlikte başlayan yaşam mücadelesini Uygur Medya grubuna anlatan Hakim Karadaş, ilgin hayat hikayesini sizler için yazdık.

‘Gözümü kapattım testereyi savurdum’
Köprübaşında motosiklet tamircisinin yanında çıraklığa başladığını söyleyen Karadaş, eve maddi gelir sağlamak için annesinin kendisine biraz malzeme aldığını ve bu malzeme ile çarşıda buz satmaya başladığını belirtti.
Hakim Karadaş, o günleri şöye anlatıyor; “uzun süre sakız sattım, buna ek olarak 8 Yaşında köprübaşında bulunan motorcu Halil ustanın yanında çıraklığa başladım. Biraz öğrendim çok nüfuslu bir ailenin çocuğuyum. Eve para girdisi sağlamak için 12 yaşında bu defa da buz satmaya başladım. Annem ö dönemde bana naçar pazarından bir testere, bir rende ve birde domates sandığı aldı.
Buna ek olarak 2 kalıp buz aldım ve omuzlarıma yükleyerek çarşıya geldim. O dönemde çarşıda bulunan ve sayıları 4 yada beş kişiden oluşan buz satıcıları benim b alanda bu satışı yapmamı istemedikleri için üzerime geldiler. Bende 12 yaşındaydım ve o esnada gözlerimi kapatıp elimdeki testereyi savurmaya başladım. Gözümü açtığım zaman hepsinin bir tarafa kaçıştığını gördüm.
O Saatten sonra kimse bana yaklaşmaya cesaret etmedi ve bende böylelikle çarşıdaki yerimi almış oldum. Bir süre buz ve palıza satışı yaptım. Bu süreçte motor tamirine devam ettim. Ustamın yanına gidip geliyordum. O dönemde ustam bana 6 adet bisiklet verdi o zamanlar büyük ve 3 tekerlekli bisikletler vardı. Ben bu bisikletleri bir tur karşılığı kiraya vermeye başladım. İşler iyi gidince de bu defa bir bisiklet alarak filomu büyütmeye başladım.”

‘45 Gün Vadeli motorumu 15 günde ödedim’
Bir tur karşılığı bisiklet kiraya vermeye başladığını söyleyen Karadaş, bu def 45 gün vade ile bir motosiklet aldığını ve bunu da bir tur karşılığı kiraya verdiğini ve bu motosikletin parasını 45 gün yerine 15 gün içerisinde ödediğini ve bununla birlikte işlerinin daha çok açılmaya başladığını söyledi.
Karadaş o yılları anlatırken; “Bu defa 1 adet motosiklet aldım 45 günlük borçla buna da kefil olan Ahmet Kaytan isimli arkadaşım oldu ki ben halen ona minnettarım. Bu borcu 45 gün içinde değil, 15 gün içerisinde ödedim. Bununla birlikte 1 motosiklet daha aldım ve derken bu sektörde adımdan söz ettirmeye başladım. Bu motosikletleri Halepli Bahçe’de yine tur karşılığı kiraya vermeye başladım. Buna ek olarak Bağlarbaşı mahallesinde de bisiklet ve motosiklet kiraya vermeye başladım.
Sermaye sahibi olmaya başladım ve artık sabahları Gümrük Hanına motosiklet alım satımı yapmak için giderdim, öğleden sonraları ise Eyyübiye Yenişehir, Bağlarbaşı ve Halepli Bahçede bulunan alanlarımızı dolaşarak hesapları toplamaya başladım. Çok uyuyan birisi değildim. Geç uyur erken kalkar hemen gündüzün hayat mücadelesine atılırdım.” dedi.

Devamı yarın….

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER