SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Kuruluş Osman dizisi çocuklara ilham oldu

Kuruluş Osman dizisi çocuklara ilham oldu
Bu haber 01 Temmuz 2020 - 14:22 'de eklendi. 67.754 kez görüntülendi.

Başrolünde Burak Özçivit’in oynadığı Kuruluş Osman dizisinin aksiyon sahnelerinde kullanılan kılıç ve baltaların tahta versiyonu son zamanlarda çocukların ilgi alanına girmeye başladı.
Yayınlandığı günden itibaren reyting rekorları kıran ve Osmanlı imparatorluğunun kuruluş yıllarını ve bu süreçte yaşananları ele alan Kuruluş Osman dizisi hız kesmeden ilerlemeye devam ediyor. Dizi yaz döneminde geçtiğimiz hafta sezon finali yaptı.
Bol aksiyonlu sahnelerden oluşan dizide kullanılan kılıçlar, baltalar ve savaş silahların tahta versiyonları çocukların adeta ilgi odağı haine geldi. Şanlıurfalı Marangoz ustası İsmail Kelleoğlu, bu aletlerin tahta versiyonunu yaparak, satmaya başladı. Yoğun talebin yaşandığını belirten marangoz ustaları, satışlarda dizinin etkisinin büyük olduğunu söyledi.
Marangoz ustası Kelleoğlu; “Kuruluş Osman dizisi özellikle çocuklarımızın ilgisini çeken ve bol miktarda aksiyon sahnesi olan bir dizi. Dışarıya çıktığımız zaman bir gece önce yayınlanan dizinin sahnelerinin konuşulduğuna şahit olunca benimde aklıma bu dizide kullanılan savaş kılıçlarının ve baltalarının oyuncak versiyonunu yapmak geldi.
Hazırladığım taslakları tahtadan oyuncaklara çevirdik ve dükkanlarımızda satışa sunduk. Özellikle çocukların büyük ilgisi karşısında bu defa siparişlere yetişmeye çalışıyorum. Çocuklar bu oyuncakları çok sevdiler.
Bu kılıç ve baltalar zarar vermeyen sağlıklı tahta malzemelerden oluşuyor. Çocuklar bunları çok sevdi. Bu sayede geçmişimizi de merak eden çocuklar bu defa araştırarak Osmanlı tarihi hakkında fikir sahibi oluyorlar.” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER