SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Şanlıurfa Hipodromu’nda Hizmet Devrimi

Şanlıurfa Hipodromu’nda Hizmet Devrimi
Bu haber 12 Kasım 2021 - 12:54 'de eklendi. 63.240 kez görüntülendi.

Şanlıurfa Hipodromu’na yeni atanan Müdür Çetin Yıldız kısa sürede yaptığı hizmetlerle fark yarattı.

 

Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesi’nde yer alan hipodromda güzel gelişmeler yaşanıyor.

ATLA TERAPİ HİZMETİ

Hipodrom 1700 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde kum piste sahip. Yarış pistinin haricinde 1570 metre uzunluğunda 17 metre genişliğinde antrenman pisti bulunuyor. Antrenman pisti 2014 yılında hizmete sunuldu.

1500 seyirci kapasitesine sahip olan hipodromda birçok tesis yer alıyor. Seyircilerin haricinde engelli çocuklara yönelik tedavi amacıyla hizmet veren Atla Terapi Merkezi yer alıyor.

KÖSTEBEK YUVASINA DÖNEN HİPODROMDA YILDIZ MÜDÜR FARKI

Zaman içerisinde hipodromda oluşan deforme yapılar büyük sorun oluşturdu. Harekete geçen AK Parti Şanlıurfa milletvekili Av. İbrahim Halil Yıldız ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül gerekli girişimleri başlattı. Hipodroma yeni atanan Müdür Çetin Yıldız’ın koordinesinde çalışmalar bir bir hayata geçirildi. Daha önce at sahiplerinin tepkisini çeken bozuk stabilize yol asfaltlanarak hizmete açıldı. Hipodrom ana ve ara arterler bakıma alınarak standarda kavuşturuldu. Kum pistlerde iyileştirmeler yapıldı. Antrenman pisti,  seyirci bölümünde bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. Bakıcı, seyis ve jokey dinlenme alanları revize edildi.

288 YENİ AHIR

Son olarak daha önce 996 olan ahır sayısı 288 arttırılarak 1284’e çıkarıldı. Hipodromda cennet havası estiren yeni müdüre yarış severler ve at sahipleri teşekkür etti.

Yapılan açıklamada çalışmaları aralıksız devam ettiği bildirildi.

HABER:İBRAHİM UYGUR

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER