SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Şanlıurfa’ya has esans!

Şanlıurfa’ya has esans!
Bu haber 17 Aralık 2020 - 13:59 'de eklendi. 77.670 kez görüntülendi.

Haber: Bülent KARACA

Kendi karışımı olan Makam- I İbrahim Esansını uzun yıllardan beri Şanlıurfa’yı ziyarete gelen turistlere satan esans ustası Yılmaz Takar esassın ABD’den bile meraklılarının olduğunu söyledi.

Halil İbrahim dergah makamını ziyaret eden turistlerin bu esansı severek kullandıklarını dikkat çeken Esans ustası Yılmaz Takar, Kendi karışımı olan Makam-I İbrahim Esansının başka bir yerde bulunmadığını ve yurt dışından yoğun ilgi gördüklerini söyledi.
Takar, Amerika birleşik devletlerinden bile bu esans için meraklıların aradığını ve esanssın en büyük özelliğinin doğallığını koruması hiçbir zararlı maddenin içerisinde bulunmaması olduğunu söyledi. Takar, 32 yıldan beri Dergâh içerisinde esans satıcılığı yaptığını ve bölgeyi ziyaret eden yerli yabancı turistlere yönelik esans satışı yaptığını söyledi.

Esans Ustası Takar, yıllardan beri il dışından çok sayıda vatandaşın Makam-I İbrahim Esansının almak için Şanlıurfa’ya geldiğini kaydederek; “Kendi özel karışımım olan Makam-I İbrahim Esansını yıllar önce çeşitli deneyimlerimle buldum.” diyen Takar, “Bu esanssın en büyük özelliği Şanlıurfa’nın mistik havasında hazırlanılmış olması.
Makam-I İbrahim esansını başka bir yerde hazırlayacak olursanız aynı kokuyu almanız oldukça zor. Bu esansın en büyük özelliği Şanlıurfa’nın huzur ve manevi havasının yaşandığı Halilürrahman’da hazırlanmış olması. Bilindiği gibi ilimiz peygamberler şehri olarak bilinmekte ve bu özelliği ile dünya çapında büyük bir öneme sahip. Bu nedenle ilimizde hazırlamış olduğumuz bu Makam-I İbrahim Esansının güzel kokusu da ilimizin bu özelliğinde saklı.” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER