SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

ŞESOB Başkanı Bakay; ‘esnafın borçları ertelenmeli’

ŞESOB Başkanı Bakay; ‘esnafın borçları ertelenmeli’
Bu haber 01 Temmuz 2020 - 14:05 'de eklendi. 64.642 kez görüntülendi.

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şefik Bakay, yeni normal sürece borçla başlayan Esnafların borçlarının ertelenmesi gerektiğini söyledi.
Yeni normal sürece esnafların büyük oranda borçlarla başladığını söyleyen Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şefik Bakay, özellikle esnafın vergi, BAĞKUR, SKG prim ve kredi borçlarında yeni yapılandırmalar ve ertelemelerin olması gerektiğini söyledi.
Başkan Bakay, yeni normal süreçte vatandaşların alışverişlerinde özellikle internet üzerinden yapılan satışlara yöneldiğini belirterek; “Korona süreci yaşam tarzlarımızda büyük oranda değişikliklere neden oldu. Sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeye başlayan vatandaşlar, alışverişlerini de internet üzerinden gerçekleştirmeye başladı.
Bu defa zaten ekonomik krizle boğuşan esnaflarımız yeni normal sürece borç ve kredilerle başladı. Zaten alışveriş bir önceki döneme oranla daha durgun bir zaman dilimi yaşıyor. İnsanlar alışveriş yapmaya korkar hale geldi.
Vatandaşlar artık alışverişlerini internet ortamından gerçekleştirmeye başladı. Bu durum esnaflarımızı oldukça kötü etkiledi. Zaten esnafın üzerinde çok sayıda borç yükü bulunmakta. Bir taraftan krediler, diğer taraftan vergiler, SGK BAĞKUR kira ve çalışan elemanların almış oldukları ücretler bu durağan dönemde bellerini büktü.
Bu nedenle vatandaşların daha rahat bir şekilde korona sürecini atlatması için başlattığı desteklemeleri hükümetin sürdürmesini ve özelliklede kredi borçlarında yapılandırma, vergi borçlarında erteleme ve SGK BAĞKUR prim borçlarında ise desteklemelerin artarak devam etmesi gerekiyor.
Bizler buradan tüm yetkili mercilere sesleniyoruz. Lütfen esnafın sesini duyun ve esnafa gereken ilgiyi gösterin. Bu ülkenin yapı taşlarını esnaflar oluşturuyor. Lütfen sesimize kulak verin ve esnaflarımızı destekleyin.” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER