SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Sinemada Yapay Zeka Sempozyumu Beyoğlu’nda Düzenleniyor

Sinemada Yapay Zeka Sempozyumu Beyoğlu’nda Düzenleniyor
Bu haber 17 Mart 2026 - 4:32 'de eklendi. 575.362 kez görüntülendi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle, SESAM (Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği) tarafından 02-03 Nisan 2026 tarihlerinde Beyoğlu Majestik Sineması’nda “Sinemada Yapay Zeka Sempozyumu” gerçekleştirilecek.

Sinema sektörünün geleceğini yakından ilgilendiren yapay zekâ teknolojilerinin ele alınacağı sempozyumda; çok değerli akademisyenler, hukukçular ve sinema dünyasının önemli isimleri bir araya gelerek görüş ve deneyimlerini paylaşacak.

Sempozyum kapsamında yapay zekânın sinema sektörüne etkileri, telif hakları, etik tartışmalar ve yeni teknolojilerin film üretim süreçlerine katkıları gibi pek çok önemli konu masaya yatırılacak. Sinema dünyasının gelişimi açısından büyük önem taşıyan etkinliğin, sektör temsilcileri ile akademik çevreler arasında önemli bir fikir alışverişi ortamı oluşturması bekleniyor.

Beyoğlu’nun köklü sinema salonlarından biri olan Majestik Sineması’nda düzenlenecek sempozyuma, sinema sektörünün yanı sıra akademi ve hukuk dünyasından da yoğun katılım olması bekleniyor. Etkinlikte, yapay zekânın sinema sanatının geleceğinde nasıl bir rol oynayacağına dair kapsamlı değerlendirmeler yapılacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER