SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

BÜŞRA COŞKUN KESKİN: Işığını Serbest Bırak, tam bir aydınlanma kitabıdır

BÜŞRA COŞKUN KESKİN: Işığını Serbest Bırak, tam bir aydınlanma kitabıdır
Bu haber 02 Nisan 2024 - 14:22 'de eklendi. 458.707 kez görüntülendi.

Öncelikle sizi tanımak isteriz. Kimdir Büşra Coşkun Keskin?

1985 İstanbul doğumluyum. Evli ve bir çocuk annesiyim. Büro Yönetimi ve İşletme bölümlerinden mezun oldum ve lisans eğitimimi sürekli ilgili alanlarda geliştirmeye ve güçlendirmeye çalıştım. Lise dönemlerimde şiirler ve kompozisyonlarla ilgilenerek bu alanlarda başarılar kazandım. Yazarlık vasfımın yanında uzun yıllardır havacılık alanında da büyük bir kuruluşta görev alıyorum. Çalışma hayatım boyunca edebiyat ve yazının hep içinde oldum; basın ve yayın sektöründe çeşitli görevlerde bulundum. Ayrıca bir proje kitabında yazar olarak yer aldım ve bir dergide fotoğraf editörü olarak çalıştım. Ayrıca uluslararası belgeler veren saygın kurumlardan aldığım Yaşam Koçluğu, NLP ve Reiki eğitimleri ile uzman danışman olarak danışanlarıma hizmetler vermekteyim. Şu anda da Reiki Master, Bioenerji ve EFT eğitimleri almaya devam etmekteyim. Kendimi sürekli geliştirmek ve donatmak benim hayat mottom ve ilgi alanlarımın en büyük parçasıdır.

Yazmaya nasıl başladınız? Sizi teşvik eden biri ya da bir olay olmuş muydu?

Bir yolculuğun başlangıcı olarak başladı. Zihnim sürekli üreten ve olayları durumları analiz eden haldeydi. Çevreme karşı aşırı duyarlı ve empati sahibi bir insandım. Olayları yorumlama gücüm ve sorunları çözmedeki aldığım haz sayesinde kendimi sürekli kağıda ve kaleme değer halde bulmaya başladım. Bu dönem benim ilkokul yıllarıma dayanıyordu. Okullardaki şiir ve kompozisyon yarışmalarına katılmaya başladığımda da artık yazmaktan hiç vazgeçemeyecek bir hale gelmiştim. Yazmak benim hayat mottom, konfor ve keyif alanım olmuştu. Sanki bir manifest gibi yazdığım, hayal ettiğim, gerçekten çok isteyip kağıda döktüğüm birçok şeyin de gerçekleştiğini görebiliyordum. O zamanlardan bu zamanlara yazma tutkum artarak büyüdü ve artık çok daha ötesine ulaştı. Şimdilerde artık “Söz uçar, yazı kalır” sözündeki gibi bildiklerimi ve düşündüklerimi kağıda dökmek, hatta kitap haline getirmek çok muazzam dönüşümler kazandırıyor, hem bana hem de çevreme.

“Işığını Serbest Bırak” neler anlatıyor? Kitabın okura verdiği mesaj nedir?

“Işığını Serbest Bırak” tam bir aydınlanma kitabıdır. Kitabım, okuyucuya yaşamın ve varoluşun anlamını anlatırken aynı zamanda insanın iç dünyasına derinlemesine bir yolculuk sunuyor. Karakterlerin deneyimlediği zorluklar, acılar ve sevinçler aracılığıyla, okuyucuların kendi hayatlarına ve düşüncelerine bir ayna tutmalarını sağlıyor. Kitap, varoluşsal sorulara ve insanın kendi gerçekliğini anlama çabasına odaklanarak, motivasyonu yüksek ve aydınlık düşüncelere de sevk ediyor. İnsanın kimliğini, ilişkilerini, tutkularını ve hayallerini ele almakla kalmıyor, aynı zamanda içsel bir dönüşüm ve büyüme sürecini de teşvik ediyor. Çok değerli okurlarıma verdiği mesaj ise hayatın anlamını ararken iç huzuru ve mutluluğu bulmaları, geçim ve başarı peşinde koşarken hayattan keyif almak ile arzu ettikleri hayalleri gerçekleştirmeyi unutmamaları ve kendilerine yatırım yaparak sürekli gelişim ve değişim içinde olmaktan korkmamalarıdır.

Okur yorumlarında kitabın çok sevildiğini gördüm. Motivasyon anlamında çok iyi geldiği söylenmiş hep. Kitapların devamı gelecek mi?

Eserimin okuyucular arasında bu kadar olumlu geri dönüş alması bende muhteşem bir his uyandırıyor. Motivasyon konusundaki olumlu etkisi hakkındaki yorumlar özellikle kalbimi ısıtıyor. Okuyucularımın kitaba duyduğu sevgi ve ilgi, gelecekte yeni projeler ve devam kitapları üzerinde çalışma isteğimi arttırıyor kesinlikle. Ve evet elbette yeni eserler de gelecek. Ama seri şeklinde mi yoksa başka eserler mi orası sürpriz olsun. Bu süreçte beni destekleyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Onların heyecanla bekledikleri yeni eserlerle buluşmalarını sağlayacağım inşallah.

Yaşam Koçu, Reiki Master ve NLP uzmanısınız aynı zamanda. Hangi çalışmaları yapıyorsunuz? Size kimler hangi konulardaki problemlerini çözmek adına ulaşabilir?

Uzun yıllardır alanında en iyi kurumlardan eğitimler alarak Yaşam Koçu, Reiki Master ve NLP uzmanı olarak geniş bir yelpazede çalışmalar yürütüyorum. Yaşam koçluğu alanında, bireylerin potansiyellerini keşfetmelerine, hedeflerini belirlemelerine ve kişisel gelişimlerini sağlamlaştırmalarına yardımcı oluyorum. Reiki Master olarak enerji çalışmaları yapıyor ve beden, zihin ve ruh dengesini sağlamak için enerji aktarımı ve dengeleme yöntemlerini uyguluyorum. NLP uzmanı olarak ise bireylerin düşünce kalıplarını değiştirme, olumlu davranış değişiklikleri yapma ve hedeflerine odaklanma konularında destek sağlıyorum. Bu alanlarda bana ulaşan kişiler genellikle hayatlarında bir dönüm noktasında bulunanlar veya içsel bir dönüşüm yaşamak isteyenler oluyor. Özellikle stres, kaygı, ilişki sorunları, kariyer yönlendirmesi, özsaygı ve özgüven eksikliği gibi konularda destek arayanlar bana ulaşıyor. Ayrıca, fiziksel, duygusal veya zihinsel sağlık sorunlarıyla başa çıkmak için alternatif ve tamamlayıcı tedavi yöntemlerini tercih edenler de danışmanlık almak için benimle iletişime geçebilirler. Her bireyin benzersiz bir yaşam hikayesi ve ihtiyaçları olduğunu bilerek, danışanlarımla kişiselleştirilmiş bir yaklaşım benimsemeye özen gösteriyorum. Onları anlamak, desteklemek ve en iyi hallerine ulaşmalarına yardımcı olmak benim için büyük bir onurdur. Her seansı, danışanlarımın potansiyellerini keşfetmeleri ve içsel huzurlarını bulmaları için bir fırsat olarak görüyorum.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER