SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Dr. Bağış; ‘Tabipler Odasının taze kana ihtiyacı var’

Dr. Bağış; ‘Tabipler Odasının taze kana ihtiyacı var’
Bu haber 10 Temmuz 2020 - 13:01 'de eklendi. 167.315 kez görüntülendi.

Haber: Bülent KARACA

19 Temmuz’da yapılacak olan Şanlıurfa Tabipler Odası başkanlık seçimi öncesinde adaylığını açıklayan Kalp Damar Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Ziya Bağış, doktorların siyaset dışında odanın gerçek hizmetlerinden faydalanması için aday olduklarını söyledi.
Şanlıurfa Tabipler Odası’nın son zamanlarda asıl hizmet çerçevesinin dışında adeta siyasi bir kuram haline geldiğini ve doktorların gerçek anlamda haklarının savunmadığını ve adeta bir siyasi kurum şeklinde hareket ettiğini söyleyen Kalp Damar Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Ziya Bağış, tabiplerin haklarının savunulması ve odanın gerçek işleyişini yeniden dizayn etmek için aday olduklarını söyledi.
Şanlıurfa’da tabiplerin birçoğunun oda üyeliğinden istifa ettiğini ve birçoğunun ise istifa etme noktasına geldiğini söyleyen Dr. Bağış, tabip odasında köklü bir değişimin şart olduğunu söyleyerek: “Daha önce birçok görevde bulundum. Amacımız şimdiye kadar yapılmayanları yapmaktır. Siyasetten uzak meslek kuruluşu olmaktır. Urfa’nın sağlık sorunları için elimizden geleni yapmak, hekimlerin kendilerini buraya bağlı hissetmeleri ve gitmemeleri için var olan sorunları ortaya koyup çözüm yoları bulmak olacaktır.
Seçime kısa bir süre var belki birçok hekim arkadaşımıza ulaşamayabiliriz ancak seçimden sonra herkes ziyaret edilecektir. Hak ve hukuk çerçevesinde sonuna kadar hekimlerin yanında yer alacak bir tabip odası için günlük siyasi çekişmelere alet edilmeyecek bir tabip odası için, sorun olan değil; sorunları çözen bir tabip odası için, vatan ve millet bütünlüğümüzü zedelemeyecek bir tabip odası için çalışacağız.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER