SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Dr.Güneş uyarıyor !!! Şimdi spor zamanı

Dr.Güneş uyarıyor !!! Şimdi spor zamanı
Bu haber 01 Haziran 2020 - 22:16 'de eklendi. 156.981 kez görüntülendi.

Dr. Yavuz Güneş , Olağanüstü günlerden geçiyoruz. Bu günler özellikle 65 yaş ve üstü büyüklerimiz için hayli sıkıntılı geçiyor. Korunabilmeleri için evde, huzurevlerinde sıkışıp kaldılar bu da dar alanlarda hareket kısıtlılığına neden oluyor.

Dolayısıyla fiziksel ve mental problemler yaşıyorlar. Belirli günlerde dışarı çıkma kararları çok doğru bir yaklaşım olmuştur. Bu zamanı lütfen iyi değerlendirsinler, bankta oturmak yerine özellikle çok faydalı olacak yürüyüşü tercih etsinler, 10-15 dakikalık yürüyüşle başlayıp sonra eğer varsa çok efor gerektirmecek egzersiz aletleri ile çalışsınlar.

Eğer egzersiz aletlere sahip değilsek oturma, kalkma, topuk üzerinde yürüme, basamak inip çıkma, düz çizgide yürüme gibi egzersizler kemik sağlığı açısından faydalı olacaktır. Güneşlenme fırsatını sakın kaçırmasınlar,en az 30 dk vücudun %15-20 ‘lik kısmının güneşi alacağı şekilde güneşlensinler, bu Dvitamini açısından faydalı olacaktır. Dışarı çıkarken rahat edecekleri kıyafetleri tercih etsinler.

Bol su içmeyi ihmal etmesinler. Seçilmesi gereken gıdalar ise lif, protein, mineral ve özellikle Antioksidanlardan zengin olan besinlerdir. Yüksek proteinli gıdalar (et, yumurta, balık), süt ürünleri(ayran, süt, yoğurt, peynir), yağ çeşidi olarak da zeytinyağını tercih etsinler.

Dikkat etmeleri gereken yiyecekler ise kan şekerini yükseltecek şeker ve şekerli içeceklerden uzak dursunlar. Aşırı tuz içeren besinlerden(cips, sos, patlamış mısır, tuzlu kurabiyeler) uzak dursunlar. Uyku düzenlerini bozmasınlar. Sağlıklı günler temennisiyle…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER