SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

İSTİNDER’den AHBİB’e Ziyaret

İSTİNDER’den AHBİB’e Ziyaret
Bu haber 30 Mayıs 2024 - 12:37 'de eklendi. 484.720 kez görüntülendi.

İstanbul İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu İSTİNDER  Başkanı ve Türkiye Marka Zirvesi kurucusu Nedim Delibaş,AHBİB Yönetim Kurulu Başkanı ve TAT Gıda Başkan Vekili Veysel Memiş’ i ziyaret etti.

İstanbul İş İnsanları Derneği’nin 13 Mayıs 2024 tarihinde Zorlu Center & Raffles Hotel’de gerçekleşen Uraw Cosmetic 8. Türkiye Marka Zirvesi, İhracatın Yol Haritası ve Markalaşmanın önemi konulu panelde,” TAT Gıda” Yılın Gıda Markası adına ödüle layık görülmüş ve ödülü Tat Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysel Memiş ‘ e verilmişti.

Nedim Delibaş ,görüşmede ihracat ve dış Pazar projeleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Bilindiği üzere;

Tat Gıda, Vehbi Koç’un ihracata dayalı tarımsal üretim modeli fikriyle, 1967 yılının Haziran ayında, Bursa Mustafakemalpaşa’da temelleri atılarak faaliyetlerine başlayan bir kuruluş,

Kurulduğu ilk günden bu yana çiftçileriyle omuz omuza çalışan ve sözleşmeli tarım uygulamasını hayata geçiren Tat Gıda, tarımın gelişmesine ve çiftçilerin desteklenmesine katkı sağlıyor. Aynı zamanda hayata geçirilen dijital tarım uygulamaları ile sektöre öncülük etmeye devam ediyor.

Tat Gıda, çiftçilerine ekim ve hasat dönemlerinde çiftçilerine verdiği danışmanlık hizmeti ve geliştirdiği ‘Lider Çiftçi Programı’ ile tarımda verimi artırmayı ve çiftçilerini mutlu etmeyi sürdürüyor.

Tat Gıda’nın, Bursa Mustafakemalpaşa ve Karacabey ile İzmir Torbalı’da bulunan fabrikalarında ürettiği her üründe olmazsa olmazı; vazgeçilmez lezzeti.
En doğal, en lezzetli ve en kaliteli ürünlerini tüketicilerine sunan Tat; sağlıklı ve lezzetli ürünlerle, sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlıyor.

Tat Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysel Memiş ;

Memişoğlu Tarım’ın Tat Gıda’nın ana hissedarı olması sonrasında şirketin stratejisi ve hedefleri hakkında bilgiler veren ürün gamları gerekse iç ve dış pazarlardaki gücüyle iki şirketin aynı çatı altında yer almasının dev bir sinerji yaratacağını belirtti. Operasyonel verimliliği odaklarına alarak, yüksek teknolojili yeni hat yatırımları ve yenilikçi ürünler ile dış ve iç pazarda büyümeye devam edeceklerini söyledi.

Veysel Memiş, iki markanın ürün gamlarıyla birbirini tamamlayan, iç ve dış pazarlardaki gücünü katlayan bir sinerjiye ulaşacaklarını söyledi. “Tat Gıda ve Tat Bakliyat olarak her eve giren ve çok tüketilen önemli sayıda gıda ürününü biz sağlıyor hale geldik. Türkiye pazarındaki gücümüzü birleştirdik, katladık. Önümüzdeki dönemde Tat Bakliyat’ın bulunduğu uluslararası pazarlarda Tat Gıda’yı da yaygınlaştıracağız. Böylece Tat’ın dünyaya olan satışını artıracak ve ülkemizin bayrağını küresel pazarlarda gururla dalgalandıracağız” dedi.

“Tat Bakliyat, halen dünyada 100’ün üzerinde ülkeye ihracat yapıyor. Bu global müşteri ağı, Tat Gıda’nın ihracatını daha üst seviyeye taşımak için hazır bir potansiyel konumundadır” sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı.

2024 yılı itibari ile ,yeni dönemin Tat markasının büyüme adımlarını güçlendireceğine ve şirketin gelecekteki başarılarına hız kazandıracağına inandıklarını belirten Veysel Memiş,

“2024 yılında yurt içi ve yurt dışı pazarlarında güçlü büyümemize ek olarak, ev dışı tüketiminde de büyümeyi hedefliyoruz. Yeni yapımızın getireceği ivmeyle birlikte hazır yemek ve sos kategorisi gibi yenilikçi ürün sekmenlerindeki varlığımızı genişleteceğiz. Sektörümüze yaptığımız yatırımları aynı zamanda ülkemizin ekonomisine değer katmak için bir vesile olarak görüyoruz.”

Tat Bakliyat’ın satış gücünü Tat Gıda için de kullanacaklarını ifade eden Memiş, “Yardım kuruluşlarına yapılan toplu satışları Tat Gıda için de en iyi şekilde değerlendireceğiz. Tat Bakliyat olarak 2000’den beri UN World Food Programme’ın (WFP) en büyük tedarikçilerinden biriyiz. Bu kapsamda Tat Gıda, açıklama yaptığımız üzere, 2 milyon USD seviyesindeki ilk sevkiyatını tamamladı. Uluslararası yardım kuruluşları ile ihracat ve toplu satış bağlantılarımızı genişletecek yeni tedarikçi anlaşmaları imzalamak üzere hızla çalışıyoruz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER