09:55 - USTF Genel Başkanı Murat Uygur’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
12:07 - Çatalca’da Sinema Rüzgârı: “Sinema Doğamızda Var”
06:57 - Alparslan Kuytul soruşturmasında vahim suçlamalar.
23:18 - Trump’tan İran açıklaması: “Uygun davranmazlarsa gereğini yaparım”
01:29 - Arabulucu ülke Pakistan duyurdu: ABD ile İran anlaşmaya vardı
21:12 - Fenerbahçe yeni başkanını seçti!
02:09 - Kocaeli’de ‘Hacı Baba’ vurgunu! “Hocanın cini tarafından alındı”
01:55 - Dikkat çeken anlar! Devlet Bahçeli ve Özgür Özel o etkinlikte bir araya geldiler
21:00 - 286 yıla kadar hapsi istenmişti! Mehmet Akif Ersoy ile ilgili yeni gelişme
17:00 - Trump’ın Çin ziyareti sırasında Hürmüz’de dikkat çeken gelişme
Gençlik ve Spor Konfederasyonu (GESKON) Genel Sekreteri Murat Uygur, GESKON Yönetim Kurulu adına yapmış olduğu yazılı açıklamasında; “İsrail’in Gazze’ye yönelik orantısız saldırıları uluslarası hukuka, savaş hukukuna ve insan haklarına aykırıdır. Tüm küresel aktörleri İsrail’in çoluk çocuk, kadın yaşlı demeden yaptığı katliamı durdurmaya çağırıyoruz.” dedi.
Murat Uygur açıklamasında, Masum çocukların, kadınların ve yaşlıların öldürülmesi hiçbir şart ve ahvalde kabul edilemez. Gazze’de yaşanan katliam, sadece Filistinlileri değil, tüm insanlık alemini ve özelliklede tüm Müslümanları derin üzüntüye sevketmiştir. İsrail güçlerinin bir hastaneyi vahşice bombalamasıyla 500’e yakın Filistinlinin şehit edilmesi ve bir o kadarının da yaralanmasına sebep olan saldırısı, modern barbarlığın günümüzdeki İsrail versiyonudur. Bölgemizdeki Filistin sorunu çözülmedikçe bölge barışa hasret kalacaktır. 67 sınırları temelinde İki devletli, başkenti Kudüs olan Filistin Devleti’nin kurulması kaçınılmazdır dedi.
Murat Uygur yazılı açıklamasının devamında, yıllardır süregelen sistematik işgal, artarak devam eden zulüm, devleti terörü, siyasi, ekonomik ve toplumsal izolasyon ve sistematik yok etme politikaları Filistinlileri artık dayanılmaz hale getirmiştir. İsrail, tıbbi malzemeler ile bebek mamalarının bile Gazze’ye geçişine izin vermemektedir. İsrail için yaşayan her Filistinli, bebek dahi olsa yok edilmesi gereken potansiyel bir düşmandır. İsrail, amacına ulaşmak için her yolun mübah olduğunu düşünmektedir. Ölen siviller, uluslarası hukuk ve küresel istikrar İsrail’in umurunda değildir. İsrail’in anladığı tek şey güçtür. Bu nedenle uluslarası arenadan timsah gözyaşları dökme ve kınama mesajları yerine İsrail’e karşı radikal kararlar almasını, aldığı bu kararları da icra ederek, öncelikle akan kanı durdurmasını ve bir an önce insani yardım koridorunun açılmasını sağlamasını bekliyoruz dedi.