SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Hijyen cihazları berberlerin vazgeçilmezi oldu

Hijyen cihazları berberlerin vazgeçilmezi oldu
Bu haber 25 Temmuz 2020 - 12:25 'de eklendi. 167.525 kez görüntülendi.

Haber: İbrahim UYGUR

Şanlıurfalı berberler, pandemi sürecinde kullandıkları makas ve benzeri ürünlerin hijyenini almış oldukları hijyen cihaz ile gerçekleştiriyorlar.
Dünya genelini adeta istila eden ve toplumların korkulu rüyası haline gelen koronavirüse karşı tüm sektörler kendi çaplarında önlemler almaya devam ediyor. Birçok ülke teknolojik olarak dezenfektasyon cihazları üretirken, birçoğu ise virüslere karşı daha etkili olan (UV) ultraviyole ışınlarını tercih ediyorlar.
Şanlıurfalı berberler, korona virüs döneminde virüslere karşı son derece etkili olan UV ışınlı dezenfektasyon cihazları ile kullandıkları makas, ustura, tarak ve benzeri aletlerini bu cihazlar yöntemi ile temizliyorlar.
Bu cihazların virüsleri yüzde 99 oranında yok ettiğini söyleyen berber Tarık Çal, müşterilerinin güvenle tıraş sandalyesine oturduklarını belirterek; “Bu sistemi bizler koronavirüs sürecinden öncede kullanıyorduk. Fakat bu süreçte daha çok tercih edilen bir cihaz haline geldi.
Bu UV ışınları aynı zamanda hastanelerde ameliyathanelerde de kullanılan ve virüs gibi birçok mikrobik canlıyı yüzde 99 oranında yok ettiği bilinen bir sistem. Bizlerde kendi dükkanlarımızda bu cihazı kullanarak aletlerimizin daha çok hijyenik olmalarını sağlıyoruz.
İlk etapta maskelerimizi takıyoruz. Gelen müşterilerimize hijyen malzemeleri sunduktan sonra tıraş olacakları koltuk ve lavaboları ilk etapta dezenfekte ediyor ve gerekli şartları yerine getirdikten sonra tıraş işlemlerine başlıyoruz. Korna virüsle artık yaşamayı öğrenmek zorundayız.
Bu virüste bir grip yada nezle virüsü gibi artık hayatımızın bir bölümünde yer almaya devam edecek ve bununla yaşamayı öğrenmek zorundayız. Umarım en kısa sürede koronavirüs’ün tedavi yöntemi gelişir ve tüm dünya rahat bir nefes alır” şeklide konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER