16:20 - Siber Suçlarla Mücadelede Dev Operasyon: 346 Şüpheli Yakalandı!
17:30 - Trafikten Men Edilen ve Terk Edilen Araçlar 6 Ay İçinde Alınmazsa Satışa Çıkacak!
15:14 - Masalların Kahramanı Keloğlan Çankırılı Çıktı!
14:36 - Demokrat Parti Haliliye İlçe Başkanı Göreve Başladı: İlk Ziyaret Uygur Medya’ya
00:13 - AK Parti Sözcüsü Çelik: “Cumhurbaşkanımız cumartesi sabahı tarihi bir konuşma yapacak”
00:04 - İletişim Başkanlığı’nda değişim! Fahrettin Altun yerine Burhanettin Duran atandı
21:10 - “Yapımcı Mustafa Uslu hakkında suç duyurusu”
16:00 - Murat Uygur, Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu Genel Başkanı Seçildi
12:56 - Özel’in ‘TRT’ çağrısı, Bahçeli’nin desteği! Bakan Tunç canlı yayın için yeşil ışık yaktı
12:36 - Kendisini darp eden dayısını öldürdü! Güvenlik kamerasına yakalandı: Bakın cesedi kiminle taşımış…
İçişleri Bakanı Soylu, 19 Eylül Gaziler Günü mesajında “Kurucusu gazi, Millet Meclisi gazi, milleti gazi olan bu ülkenin devleti de gazidir” sözlerini kullandı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Mesajına, “En çok da ‘Vatan’ diye çarpıyor kalbimiz. Şehadete ‘vuslat’ nazarıyla bakan, gazayı hayat tarzı olarak bellemiş zihinlere sahibiz” sözleriyle başlayan Soylu, gazilik ruhunun, tarih sahnesinde var olduğu günden bu yana inancı ve vatanı uğruna omuz omuza mücadele etmeyi şiar edinmiş Türk milletinin milli karakteri olduğunu anlattı.
“Gaza anlayışımız insanlık için umut olmaya devam edecektir”
Bu köklü gazilik geleneği ve ruhundan aldığı yüksek ahlak sayesinde aziz milletin 21. yüzyıldaki gazilerinin sadece kendi vatanı, bayrağı ve inancı için değil, yeryüzündeki tüm mazlumlar için de umut olduğunu, onların duasını aldığını belirten Soylu, şunlara yer verdi:
“İnancımız odur ki petrol için, para için, silah ticareti ve daha pek çok maddi amaç için geleceği karartılan, terör-göç-uyuşturucu üçgenine hapsedilmek istenen dünyada bizim gazilerimiz ve gaza anlayışımız, insanlık için umut olmaya devam edecektir. Esasen kurucusu gazi, Millet Meclisi gazi, milleti gazi olan bu ülkenin devleti de gazidir. Türkiye’nin bugün sınırları dışındaki 60’ın üzerindeki ülkeye AFAD’ıyla, Kızılay’ıyla uzattığı yardım eli, devletimizin de gazi ruhundan aldığı ilhamın eseridir. Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklar üzerinden gelmiş geçmiş tüm gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Gaziler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş olanlara Cenabıhak’tan rahmet, şifa bekleyenlere acil şifalar diliyorum.”
Kaynak:TRT haber