SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

İlber Ortaylı olay sonrası ilk kez konuştu!

İlber Ortaylı olay sonrası ilk kez konuştu!
Bu haber 28 Aralık 2020 - 10:37 'de eklendi. 325.152 kez görüntülendi.

Haber:Özlem Aslantürk

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, sunucu Cansu Canan Özgen ile Instagram üzerinden yaptığı yayın sonrası, yayının bittiğini düşünerek ”Maşallah, şuna bak” demişti ve sosyal medya ayaklanmıştı.

Hedefteki isim Ortaylı, olay sonrası ilk kez konuştu.

Genç sunucu Özgen ile ilk kez program yapmadığını belirterek “Vallahi ben çok akıllı, güzel ve kendini geliştirmiş buluyorum yayın yaptığım hanım kızı. Hakikaten de maşallah. Güzel olduğu zaten belli. Giyimi, makyajı, duruşu, soru soruşu, konuya hâkimiyeti, Türkçeyi doğru ve güzel kullanışı… Buna tabii ki maşallah denir. Başka ne denir?” ifadelerinde bulunan Ortaylı,

”Bir iltifatı, bir takdiri, bir maşallahı alıp… Üzerinden #metoo hareketi benzeri bir taciz devşirmek akıl alır gibi değil. #metoo hareketi bu kadar basit mi? Türkiye’nin bu konuda zaten ciddi bir problemi var. Her şey bu kadar basitleştirilmemeli. Biraz Catherine Denuve okusunlar. Ben bu hanımla kaç zamandır program yapıyorum. Gerçekten iyi. Kendini geliştirdi, TV dünyasında Türkçesi en iyi olanlardan. Okuyor, soruyor, saçmalamıyor. Giyimi, kuşamı, makyajı, duruşu, eli yüzü güzel. Ben ona her zaman ‘maşallah’ derim. Gerçekten aptallar! Taciz lafları türemiş. Olacak iş değil. Onların anladığı türden maşallah değil bu… Türkiye’de sosyal medya Agora. Herkes konuşuyor, fazla gürültü var.” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER