04:32 - Sinemada Yapay Zeka Sempozyumu Beyoğlu’nda Düzenleniyor
19:47 - İspanya Sağlık Turizminde 2026 Hedeflerini Büyütüyor
23:54 - AKADEMİDE VE SEKTÖRDE DEPREM: KONFEDERASYON BAŞKANI HAKKINDA ‘SAHTE DOKTORA’ ŞOKU!
00:38 - ABD Başkanı Trump: “Soğuk hava koşulları nedeniyle Putin’e bir hafta saldırma dedim, kabul etti”
00:00 - ABD-İran krizinin ortasında Türkiye’de kritik görüşme! MSB: “Bölgede çatışma istemiyoruz”
19:44 - Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu’ndan İspanya’ya Yeni Atama
00:12 - Mustafa Uslu Hakkındaki Soruşturmada Sessizlik Tepki Çekiyor
22:27 - Alanyaspor – Fenerbahçe Maçı Özeti ve Tüm Önemli Anları
00:38 - DOMİNİK CUMHURİYETİ NDEN SANKON A ZİYARET
20:23 - Galatasaray’ı yenen Fenerbahçe’den Okan Buruk’a göndermeler geldi!
Artan vakalar nedeniyle karantina kararı alan İsrail’de son 24 saatte 4 bin 973 kişide daha yeni tip koronavirüs (COVID-19) tespit edilmesiyle, salgında şimdiye kadar görülen en yüksek günlük vaka sayısı kaydedildi.
Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, COVID-19 teşhisi konulan 5 hastanın daha yaşamını yitirdiği belirtildi.
Ülkede böylece COVID-19 kaynaklı can kaybının 1141’e ulaştığı, 4 bin 973 kişide daha COVID-19 tespit edilmesiyle toplam vaka sayısının ise 162 bin 13’e yükseldiği bildirildi.
Bu, virüsün ülkede ilk olarak görüldüğü 21 Şubat’tan bu yana kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.
Açıklamada ayrıca, hastalardan 533’nün durumunun ağır olduğu, 120 bin 433 kişinin ise iyileştiği aktarıldı.
Aktif vaka sayısı 40 binden fazla
Salgında ikinci dalganın etkili olduğu ülkede mayıs ayında 2 binin altına düşen aktif vaka sayısı da son günlerdeki sert yükselişle 40 bin 689’a ulaştı.
Vakalardaki sert yükseliş nedeniyle İsrail’de, 18 Eylül’den itibaren 3 haftalık karantina uygulanmasına karar verilmişti.
Karantina boyunca marketler, eczaneler ve fırınların dışındaki işletmelerin yanı sıra okullar da kapalı kalacak, halkın 500 metreden fazla evlerinden uzaklaşması yasaklandı.
Kaynak:TRT haber