23:18 - Trump’tan İran açıklaması: “Uygun davranmazlarsa gereğini yaparım”
01:29 - Arabulucu ülke Pakistan duyurdu: ABD ile İran anlaşmaya vardı
21:12 - Fenerbahçe yeni başkanını seçti!
02:09 - Kocaeli’de ‘Hacı Baba’ vurgunu! “Hocanın cini tarafından alındı”
01:55 - Dikkat çeken anlar! Devlet Bahçeli ve Özgür Özel o etkinlikte bir araya geldiler
21:00 - 286 yıla kadar hapsi istenmişti! Mehmet Akif Ersoy ile ilgili yeni gelişme
17:00 - Trump’ın Çin ziyareti sırasında Hürmüz’de dikkat çeken gelişme
21:00 - Vali Hamza Erkal’ın Acı Günü: Emir Uğur Erkal Son Yolculuğuna Uğurlandı
13:30 - Ödül Değil Ticaret mi? Türkiye’de Parayla Satılan Ödül Törenleri Tartışma Yarattı”
22:04 - “Tarihe Altın Harflerle Yazılan Destan: Çanakkale Ruhuyla Geleceğe!”
Ankara’nın Pursaklar ilçesindeki bir evde yakalanan Uyar, OdaTV soruşturması ve davasında şüphelilere Fetullahçı Terör Örgütü’nce (FETÖ) kurulan kumpasa ilişkin Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nin yargıladığı 33 eski hakim ve savcı arasında bulunuyor.
Kırmızı bültenle aranan 13 FETÖ’cü hakim ve savcı arasındaydı
Sanıkları “görevi kötüye kullanmak” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçlarından yargılayan daire, 16 Ekim 2019’da Uyar ile Ergenekon soruşturmasını yürüten firari eski savcı Zekeriya Öz’ün de aralarında yer aldığı 13 kişi hakkında yokluğunda tutuklama kararı çıkarmış, uluslararası alanda da aranmaları için kırmızı bülten talebinde bulunulmasını kararlaştırmıştı.
Balyoz Planı davasında da yargılanıyor
Uyar hakkında “Balyoz Planı” davasına ilişkin FETÖ kapsamında da İstanbul’da iddianame düzenlenmişti.
Toplam 50 eski hakim ve savcı hakkında düzenlenen iddianamede, Uyar için “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “görevi kötüye kullanma”, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından 10 yıldan 27 yıla kadar, “anayasayı ihlal” suçundan da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti.
Sanıklar, suç tarihinde birinci sınıf hakim ve savcı olduğu için yargılamaları Yargıtayda yapılacak.
Kaynak:TRT haber