SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Kuru Bamya fiyatı fıstık fiyatlarını solladı

Kuru Bamya fiyatı fıstık fiyatlarını solladı
Bu haber 24 Temmuz 2020 - 12:10 'de eklendi. 197.648 kez görüntülendi.

Haber: Velat UYGUR

Sebze fiyatları yaş ve kuru sebze olarak bükük farklar oluşturuyor. Şanlıurfa’da taze bamyanın perakende fiyatı 7 TL’ye satılırken kurutulmuş bamya ise 150 TL’den alçısını arıyor.
Kurutulmuş Bamya artık zengin mutfaklarını süslüyor. Kurutulmuş ve kış için hazırlanan sebze fiyatları geçmiş yıllara oranlar fiyatlarını adeta üçe katlarken, kurutulmuş bamya ise fiyatını tam olarak 21 kat arttırarak kilogram fiyatı 150 TL’ye satılmaya başladı.
Kurutulmuş bamya fiyatlarının yüksek olmasının nedeninin arz ve talepten kaynaklandığını belirten satıcılar, Şanlıurfa’da özellikle kurutulmuş bamyanın daha çok rağbet gördüğüne dikkat çektiler.
Satıcılar; “Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunan ve ekşili olarak tüketilen bamya aşı ve su kabağı gibi sebzeler oldukça yüksek oranda tüketilmekte. Özellikle besin değeri oldukça yüksek olan ve sağlıklı besinler arasında bulunan bamya, ekşili olarak tüketilir.
Son yıllarda özellikle bamya gibi kuru tüketilen birçok sebze fiyatını adeta ikiye katlarken, bu durum bamyada ise 21 kat artarak 150 TL’ye satılmakta. Buna rağmen Şanlıurfalı vatandaşların büyük rağbet gösterdiklerini görüyoruz.
Kurutulmuş bamya fiyatları Şanlıurfa’nın bir diğer pahalı ürünü olan kurutulmuş çiğ fıstığa oranla daha pahalı olduğuna bizlerde ilk defa bu yıl şahit olduk. Kurutulmuş fıstığın kilogram fiyatı 140 TL’den satılırken, kurutulmuş bamyanın ise kilogram fiyatını 150 TL’ye satmak zorunda kalıyoruz.
Bunun en büyük nedeni ise arz ve talebin yoğunluğu. Bizlerde satıcılar olarak beklentimiz, ilerleyen günlerde sık tüketilen ve Şanlıurfalıların kış mevsiminde sofralarından eksilmediği kurutulmuş bamya fiyatlarının istediğimiz makul bir fiyata düşmesi ve tüm vatandaşların sofrasında yer alması” şeklinde konuştular.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER