15:49 - SESAM’da Mehmet Ergin Soyarslan Güven Tazeledi: 21. Olağan Genel Kurul Sonuçlandı
14:00 - Çanakkale Film Festivali’nde İlk İki Gün Tamamlandı.
17:26 - Meridyen Terapi ve Hacamatla Gelen Sağlık:
18:00 - Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu’ndan Suudi Arabistan’a Önemli Atama
18:04 - “Gelecek Partisi’nden Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu’na Ziyaret”
10:18 - İsrail katliama devam ediyor! Binaya hava saldırısı: 17 ölü, 40’tan fazla yaralı
17:15 - Ahmet Cihad Öztürk, Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu Katar ve Ortadoğu Başkanı Olarak Atandı
23:46 - Putin imzayı attı! Rusya ‘işkence’ sözleşmesinden çekildi
23:22 - Son dakika | İkinci kez seçildi, mazbatayı aldı! Özgür Çelik’ten ilk açıklama:
19:54 - Beyaz Saray Trump’ın Gazze planını paylaştı! “Netanyahu planımızı kabul etti”
New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Suudi Arabistan’ın ev sahipliğinde online düzenlenecek “Urban 20” adlı dünya şehirleri zirvesine “insan hakları ihlallerine yönelik kaygılar” nedeniyle katılmayacağını söyledi.
Blasio, yaptığı açıklamada, 30 Eylül-2 Ekim tarihlerinde düzenlenecek zirveye katılmayacağını duyurdu.
Zirveye, Suudi Arabistan’daki insan hakları ihlallerine yönelik kaygılar nedeniyle katılmayacağını belirten Blasio, “Adaletsizliklere karşı konuşmadan dünyaya liderlik edemeyiz.” ifadesini kullandı.
Mevkidaşlarını da çekilmeye çağırdı
Blasio, barışı ve insan haklarını korumak için birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak, diğer küresel şehirlerdeki mevkidaşlarını, Urban 20 zirvesinden çekilmeye ve ilerleme talep etmek için kendisine katılmaya çağırdı.
Blasio’nun açıklaması, insan hakları aktivistlerinin, Cemal Kaşıkçı cinayetinin ikinci yıl dönümüne denk gelen zirvenin boykot edilmesine yönelik çağrılarının ardından geldi.
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018’de ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğunda vahşi bir şekilde katledilmişti.
Kaynak:TRT haber