SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

PANDEMİ SÜRECİNDE IV. ANADOLU MEDYASI ÇALIŞTAYI

PANDEMİ SÜRECİNDE IV. ANADOLU MEDYASI ÇALIŞTAYI
Bu haber 22 Aralık 2020 - 10:00 'de eklendi. 362.915 kez görüntülendi.

PANDEMİ SÜRECİNDE IV. ANADOLU MEDYASI ÇALIŞTAYI
19-20 ARALIK 2020 tarihlerinde çevrimiçi/online olarak gerçekleştirildi.

Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF), İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) Dijital Medya Federasyonu (DİMEF), Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGF), Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanları ve bağlı dernek başkanlarının sunum yaptıkları Çalıştayda, Türkiye’nin yedi bölgesindeki 81 ili temsilen, her biri alanında yetkin gazete, radyo, televizyon ve internet haber portalı sahibi 150 gazeteci çevrimiçi hazır bulundu.

Kolaylaştırıcılığını Sivil Düşün’den Merve Kartal’ın yaptığı çalıştaya, AB Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, RTÜK Başkan Vekili Esat Çıplak, İletişim Başkanlığı Basın ve Yayın Dairesi Başkanı Büşra Karaduman Aktuna, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezzak Altun, AA eski Genel Müdürü – TOBB Üniversitesi Rektör Danışmanı S. Hilmi Bengi, Başbakanlık eski Basın Müşaviri – Gazeteci Yaşar Ateşsoy, AB Sivil Düşün Programı, Program Destek Uzmanı Orhun Bayraktar, PeerBie Dijital Teknoloji Kurucusu Semih Seçer  konuşmacı olarak katıldılar.

AB Sivil Düşün Programı destekleri ile gerçekleştirilen çalıştaya katılan gazeteciler; Şakir GÜREL, Mehmet YAZICI, Macit GÜRBÜZ, Doğan GÖNÜLLÜ, Erkan AYÇAM, Kemal UYSAL ve Merve KARTAL’dan oluşan 7 kişilik bir Sonuç Bildirisi Hazırlama Komisyonu oluşturdu.

Çalıştay sunumlarını ve tartışmaları değerlendiren komisyon, 8 maddelik bir sonuç bildirisi kaleme aldı.

PANDEMİ SÜRECİNDE
IV. ANADOLU MEDYASI ÇALIŞTAYI SONUÇ BİLDİRİSİ

·       Tüm dünya gibi Türkiye’de, Corona Covıd-19 salgın hastalığı ile mücadele ediyor. Anadolu Medyası olarak mesleğimizin ve meslektaşlarımızın, dolayısıyla okuyucu, dinleyici ve izleyicilerin salgın tehlikesinden uzak kalabilmeleri, bu süreci maddi ve manevi en az hasarla atlatabilmeleri için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı  başta olmak üzere, ilgili tüm özel ve kamu otoritelerine, YEREL MEDYA İÇİN ACİL PANDEMİ ÖZEL DESTEK PAKETİ hazırlanması çağrısında bulunuyoruz.
·       İlk üç çalıştayda ısrarla üzerinde durduğumuz MEDYA MESLEK ODASI kurulması kararlılığımızı teyit ediyor ve yineliyoruz.
·       Yerel Medya ayakta kalacaksa, hızla değişen teknolojiye ayak uydurmak zorundandır. Dijital teknolojilerde yaşanan gelişmeler nedeniyle Yerel Medya kavramı değişmiş, yerini yerel kültürü genele taşıyan YERELDEN YAYIN YAPAN MEDYA kavramı almıştır. Bunun için Dijital Gazetecilik Dönüşüm Ofisleri kurulması da dahil, bilgi ve teknolojiye dayalı her türlü imkan iyi kullanılmalıdır.
·       İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen Basın Kartlarının, hak sahiplerine verilmemesi veya geciktirilmesinin varsa nedenleri açıklanmalı, yoksa geciktirilmeden verilmelidir.
·       Medya Meslek Odası kuruluncaya kadar veya kurulurken, İletişim Başkanlığı’nın nezareti, Medya STK’larının öncülüğünde İnternet Yasası, Dijital Medya, Medya Etiği tartışılmalı, bunlarla ilgili Yasa Tasarısı hazırlanmalı ve bir an önce yasalaştırılmalıdır.
·       KAMU SPOTLARI ücretlendirilmeli, gazetelere verilen resmi ilanlarda olduğu gibi radyo ve televizyonlar da desteklenmelidir.
·       Yokluk içinde varlık mücadelesi veren Yerel Medya, özellikle de yerel radyo ve televizyonlar, iktidarın çıkardığı sayısız teşviklerden, hatta borç yapılandırmalarından yararlandırılmamaktadır. Medya karşıtı bu ayrımcılık acilen ortadan kaldırılmalıdır.
·       Son on yılda sayıları 100’ün üzerine çıkan İletişim Fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin, Medya STK’larında staj yapmalarının önü açılmalı, bunun için ilgili STK’larla İletişim Fakülteleri arasında işbirliği protokolü imzalanmalıdır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER