SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

SANKON HEYETİ MALİ BÜYÜKELÇİLİĞİ’ NDE

SANKON HEYETİ MALİ BÜYÜKELÇİLİĞİ’ NDE
Bu haber 07 Kasım 2022 - 12:52 'de eklendi. 76.615 kez görüntülendi.

SANKON HEYETİ MALİ BÜYÜKELÇİLİĞİ’ NDE

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu, (SANKON) Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu ve heyeti, Mali Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğini ziyaret etti.

SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, Mali Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ziyaretinde gerçekleştirmiş oldukları toplantıda, Türkiye Mali arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler konuşuldu. Ferudun Cevahiroğlu, “SANKON Kuruluşu olarak, Türkiye ile Mali Devleti arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerimize çok önem veriyoruz. Ekonomik ve ticari ilişkilerimizi daha da güçlendirmek için, SANKON kuruluşu olarak, Mali Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ile 2017 yılından bu yana var olan ilişkilerimiz bundan sonraki süreçte de daha güçlü bir şekilde devam ettireceğiz.” dedi.

SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, “Türk şirketleri olarak Mali Cumhuriyeti nin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla inşaat enerji sağlık teknolji gibi projelerinde görev almaya hazırız.” dedi

Mali Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın İssa Ousmane Coulibaly, kabulde yapmış olduğu konuşmasında, “Öncelikle SANKON heyeti olarak Mali Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’ne yapmış olduğu ziyaret için çok teşekkür ederim.” dedi. Büyükelçi Issa Ousmane Coulibaly, toplantıda “Türkiye ile Malî arasındaki ekonomik ve ticari kültürel ve siyasal ilişkilere değinerek her iki ülke arasında köklü ve tarihi bağlar vardır.” dedi. Büyükelçi Issa Ousmane Coulibaly, ” Mali Cumhuriyeti olarak, Türkiye ile aramızdaki mevcut ekonomik ve ticari ilişkilerimizi dahada güçlendirmek istiyoruz.”dedi.

Malî Cumhuriyet Ankara Büyükelçisi Sayın Issa Ousmane Coulibaly, toplantıya katılım sağlayan SANKON yöneticisi şirketleri Mali Şirketleriyle işbirliği yapmaya davet etti.

Büyükelçi Issa Ousmane Coulibaly toplantıda, “İki ülke arasındaki ilişkilerimizi güçlendirmek amacıyla, SANKON kuruluşu ile işbirliğimiz bundan sonrada devam edecektir.” dedi.

Malî Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nde yapılan toplantıda, Mali Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Birinci Müsteşari Mahamadoun Ķementa ve Ekonomik ve ticari ilişkilerden sorumlu ikinci Müsteşar Aliou Dioncounda Dembele, toplantıya katılım sağlayan şirketlere Mali Cumhuriyeti nin ekonomik ticari ithalat ve ihracat potansiyelleri hakkinda bilgiler verdiler.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER