SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Sayın Öncel, utançların altına imza atmadık

Sayın Öncel, utançların altına imza atmadık
Bu haber 07 Temmuz 2020 - 14:45 'de eklendi. 187.679 kez görüntülendi.

Geçtiğimiz aylarda, Diyanet İşleri Başkanı Kuran-ı Kerimden örnek vererek günahlardan bahsetmesinin ardından birçok baronun ortak tepkisine maruz kalmıştı. Bu tepkilere katılan Şanlıurfa barosunun başkentte yapmış oldukları eylemin Şanlıurfa basınında yer bulmaması Baro başkanı Abdullah Öncel’in tepki göstermesine ve Şanlıurfa basınını utanca davet etmesine neden oldu.
İslam dininde eşcinselliğin yeri olmadığına dair büyük günahlardan birisinin olduğunu açıklayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın İnsanların inançları üzerinden özgürlüklerine müdahale ettiğini öne sürerek eylemler gerçekleştiren ülke genelindeki birçok Baro’nun tepkisinde ortak ses veren Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel’in Ankara’da gerçekleştirilen eylemler sonrasında atmış olduğu Twett ile Şanlıurfa basınına Atıfta bulundu.
Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel, atmış olduğu twett’inde Şanlıurfa yerel basınına Atıfta bulunarak; ‘Yürüdük, tartaklandık, meclis kapılarında sabahladık. Lahmacundaki soğan kadar Urfa mahalli basınında merak uyandırmadık. Bu utanç da sizin olsun.’ şeklinde açıklama yaptı.
Biz Uygur Medya Gurubu olarak, sayın Öncel’in bu açıklamasını doğru bulmuyoruz. Toplumun büyük kesimini ilgilendiren birçok olaydan oluşan ve özellikle Şanlıurfa ve Şanlıurfalı insanları ilgilendiren konularda sessiz kalan bir Baro’nun, söz konusu kendi dinamikleri olunca yerel medyaya Lahmacun soğanının değerlerine benzeterek yerel medyaya atıfta bulunması ve ortada utanılacak bir konu olmamasına rağmen utanç olarak görme yaklaşımını doğru bulmadığımız gibi aynı zamanda kınıyoruz.
Sayın Baro Başkanı Abdullah Öncel, kişisel olaylar üzerinden yola çıkarak Şanlıurfa medyasını utanca davet etmiş. Fakat Şanlıurfa basını asla utanılacak bir haberin altına imzasını atmamıştır. Haberler konusunda Baro başkanı Abdullah Öncel, Şanlıurfa basınına bu tepkisini gösterirken sadece yaşadığı olaya tek taraflı yaklaşımı biz Şanlıurfa yerel basınını son derece üzmüştür. Bizler, Şanlıurfa yerel basını olarak her olaya mutlaka genel bir bakış açısı ile objektif yaklaşır haklı ve haksızı mutlak olarak ayırıp haberlerimizi ise bu bakış açısına göre yaparız.
Bizler toplumun dinamikleri doğrultusunda yaşam şekline ve özelliklede dini inançlarına saygılı bir şekilde ilkeli habercilik yapan kurumlarız. Yanlı ve sadece birkaç insanın mutlu olabileceği düşüncelere değil, toplumun dinamiklerine zarar vermeden inançlarına aykırı olan hiçbir şeyi savunmadan ve en önemlisi toplumu incitmeden haber yapan ve topyekûn millete saygı gösterterek habercilik yapan kurumlarız.
Geçtiğimiz günlerde, sosyal medya üzerinden yayın yapan bir haber portalının programına katılarak Şanlıurfalı kadınlara hakaret dolu sözler savuran Dr. Faruk Öncel’e bizler haberciler olarak tepkimizi gösterdik. Konuya ilişkin birçok sivil toplum kuruluşu ve Şanlıurfa’nın ileri gelen isimlerinden bu konuya sert tepkiler dile gelmesine rağmen ne acı ki Şanlıurfa Baro ’su bu konuda yapılan haberleri görmezden gelmiş ve Şanlıurfalı kadınların hakları konusunda herhangi bir açıklama yapmamıştır.
Bu son derece vahim açıklamalar konusunda sessiz kalan Şanlıurfa Baro’su, ne yazık ki toplumun inançlarında ahlak sınırlarını aşan hareketlere karşı sessizliğini bozarak en yüksek telden ses veren ve yaşanan bu ahlak dışı olayın birde savunucusu olarak yollara düşüp Ankara’da eylemlerini sürdürmüştür. Şanlıurfa Barosunun bu yaklaşımını doğru bulmadığımızı bir kez daha dile getiriyoruz. Baro Demek Hukuk ve adalet demek. Baro demek insanların dini inancını hiçe sayarak eşcinsel ilişkileri yaşamanın günah olduğunu açıklayanları suçlu ilan eden kurum değildir.
Baro insan hakları kurumlarının başını çeken yapının adıdır. Fakat Şanlıurfa Barosu, kendine göre haklı bulduğu düşünceyi savunup toplumun büyük kesiminin düşüncelerini hiçe sayarak ahlaksız bir düşüncenin uğruna Ankara’da hak arayışı adı altında eylemler gerçekleştiren bir duruma gelmiştir.
Bizler Şanlıurfa basını olarak bu iki taraflı yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Biz Şanlıurfa basını olarak ilkeli, dürüst ve hakikati esas alan haberlerimizi yapmaya doğrunun ve dürüst olanın yanında olan habercilik anlayışımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bizler lahmacundaki soğanın faydalı kısmını görerek insanların yararına olan tüm haberlerin altında imzamızın bulunacağını bir kez daha belirtip bu konuda herhangi bir taviz vermeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER