SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Tarihi kiliseyi köstebek yuvasına çevirdiler

Tarihi kiliseyi köstebek yuvasına çevirdiler
Bu haber 12 Haziran 2020 - 9:17 'de eklendi. 13.713 kez görüntülendi.

Şanlıurfa’ya 7 kilometre uzaklıkta bulunan Germuş kırsal mahallesi sınırları içerisinde olan tarihi Germuş ermeni kilisesini defineciler adeta mekânları haline getirdi.

Geçtiğimiz yıllarda haber sitemizin de gündeme getirdiği tarihi Germuş Ermeni kilisesi bu defa definecilerin ilgi odağı haline geldi. Kilisenin zeminde ve duvarlarında oluşturmuş oldukları deliklerle ve çukurlarla altın arayan defineciler kilise büyük oranda zarar verdi.

Geçtiğimiz yıl Haliliye Kaymakamlığı tarafından çevre düzenlemesi yapılan ve Yolları ışıklandırılan tarihi kilisenin çevresinde herhangi bir güvenlik önleminin alınmaması nedeniyle bu defa define meraklılarının mekanı haline geldi. Define meraklıları bölgede adeta cirit atmaya başladı.

Germuş kırsal mahalle sakinleri, özellikle gece geç saatlerde kilise içerisinde fenerlerin dolaştığını ve kazma kürek duyduklarını belirterek: “Şanlıurfa tarihi yapısıyla ve şu ana kadar dünya genelinde bilinen en eski yapıya sahip olan bir il.

Geçtiğimiz yıllarda ahır olarak kullanılan fakat yapılan haberlerin ardından kaymakamlık tarafından korumaya alınan tarihi ermeni kilisesi bu defa ne yazık ki define meraklılarının ili alanına girdi. Kırsal mahallemiz sınırları içerisinde bulunan tarihi kiliseye definecilerin vermiş olduğu zarar Turizm alanında Şanlıurfa’yı bal sağlamaktan öte bir şey değil.

Kaymakamlığımız tarafından geçtiğimiz yıl kilisenin yol çalışmaları yapıldı aynı zamanda elektrik tesisatı çekilerek çevre düzenlemesi yapıldı. Fakat ne yazık ki güvenlik önlemlerinin alınmaması nedeniyle bu defa kiliseye define meraklıları zarar vermeye b aşladı. Kilisenin duvarlarında hasarlar oluştu zeminde ise çukurlar oluştu bir an önce Devlet yetkililerinin konuya el atarak bu tarihi mekanı turizme kazandırmalarını istiyoruz. Aksi halde kısa süre içerisinde kilisenin yıkılmasından endişe ediyoruz” şeklinde konuştular.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER