SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

“Toplumun sigorta bilinci gelişmeli”

“Toplumun sigorta bilinci gelişmeli”
Bu haber 17 Mayıs 2022 - 15:06 'de eklendi. 65.705 kez görüntülendi.

7 yıl önce sigortacılığa adım atan Mehmet DAŞTAN, yılların  tecrübesiyle sektöre yol gösteriyor. Ülkedeki sigorta potansiyelinin yüksek olduğunu ve sektörün daha da büyüyeceğini belirten Daştan’a göre büyümenin yolu sigorta bilincinin geliştirilmesinden geçiyor.

 

Sektörün duayen isimlerinden Mehmet Daştan, 7 yıldan  fazla süren çalışma hayatında yaptıklarıyla Türk sigortacılığına önemli katkılar sağladı. 2016 yılında OSG Sigorta’da sigortacılığa adım atan Daştan, tecrübesiyle sektöre yol göstermeye devam ediyor.

“Duayenlerle Dünden Bugüne” söyleşi dizimizin bu ayki konuğu Mehmet Daştan ile sektöre giriş sürecini, sektörün değişim ve dönüşümünü ve  hayatıyla ilgili detayları konuştuk.

Öncelikle neler yaptığınızı sormak istiyorum, vaktinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

OSG Sigortada Genel Müdür olarak görev yapıyorum. Mümkün olduğu kadar kitap okuyorum, film izliyorum ama televizyonla çok fazla ilişkim yok. yürüyüşe çıkıyorum. Pandemiden önce çok fazla seyahat ediyordum, pandemi biraz bizim hareketliliğimizi kısıtladı. Sapanca’da bir evimiz var bazen orada kalıyoruz. Sporun her türlüsünü çok seviyorum ve motor sporlarını izlemeyi kaçırmıyorum. Tenis  maçlarına fırsat bulabilirsem gidiyorum.

SEKTÖR İSTİHDAMDA DOYUM NOKTASINDA DEĞİL

Mesleğe yeni başlayacak gençlere sigortacılığı önerir misiniz?

Öneririm. Sigorta şirketlerinin istihdamı her geçen gün genişliyor. Türk sigorta sektörü istihdam açısından doyum noktasında değil çünkü sigorta potansiyelinin yüksek olduğu bir ülkedeyiz ve bu sektör çok büyüyecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER