SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Üsküdar Sahili’nde çekirdek çitleyene ceza kesilecek

Üsküdar Sahili’nde çekirdek çitleyene ceza kesilecek
Bu haber 08 Temmuz 2020 - 17:09 'de eklendi. 126.920 kez görüntülendi.

Üsküdar Belediyesi, Harem’den Küçüksu’ya kadar sahil şeridinde başta çekirdek olmak üzere kabuklu yemiş yemeyi yasakladı. Sahilde 24 saat denetim yapılacak, kurala uymayana 61 lira ceza kesilecek.

İstanbul Üsküdar’da banklarda ve sahilde çekirdek kabuklarının sürekli yere atılması sonrasında yasak getirildi. Harem’den Küçüksu’ya kadar sahil boyunca çekirdek kabuklarının banklara ve yere atanlara 61 TL cezai işlem uygulanacak.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Salacak Sahili’nde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Dünyanın en güzel mekanlarından Salacak Sahili’nin, tarihi yarımadanın en güzel temaşa edildiği yer olduğunu belirten Türkmen, “Kız Kulesi, İstanbul Boğazı, tertemiz hava burada. Bu sahilin de temiz olması lazım.” dedi.

Sahildeki büfelerde çekirdek satılmayacak

Sahilin temizliği hususunda kendilerini en çok yoran konunun başta çekirdek olmak üzere kabuklu yemişlerin atıkları olduğunu anlatan Türkmen, şöyle devam etti:

“Bazı dostlarımız ne yazık ki yedikleri çekirdeğin kabuğunu kaldırımlara, yollara, denize, taşların arasına atıyor. Uzunca bir çalışmanın sonucu geldiğimiz nokta itibarıyla bu sahil bandında başta çekirdek olmak üzere kabuklu yemiş yemek yasaklandı. Burada satışı da yasak. Büfeci arkadaşlar da kurala uyuyorlar. Onlar da artık burada çekirdek satmıyorlar. Bu kuralı uygulayarak sahili tertemiz tutmak, buraya gelen misafirlerimizin temiz bir Salacak Sahili’nde zaman geçirmelerini temin etmek istiyoruz.”

Kaynak:TRT haber

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER