SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Uyarılar sözde kaldı

Uyarılar sözde kaldı
Bu haber 03 Temmuz 2020 - 10:11 'de eklendi. 72.400 kez görüntülendi.

Anız yangınlarının doğal bir felakete yol açtığını bilmelerine rağmen halen tarlalarında anız yakan çiftçiler uyarıları dikkate almıyorlar.
Anız yangınları devam ediyor. Bilinçsiz tarım yapan çiftçiler, her fırsatta tarlalarında bulunan anızları yakarak adeta doğal dengeye zarar veriyorlar. Cezai işlemlerinin ağır olduğunu bilmelerine rağmen anız yakan çiftçiler, yapılan uyarıların hiçbirini dikkate almıyorlar.

Sabahın erken saatlerinde whatsapp ihbar hattımıza Şanlıurfa hipodromunun bulunduğu alanda yakılan anızla ilgili gelen görüntüler, bilinçsiz çiftçilerin ne denli doğaya zarar verdikleri adeta gözler önüne serildi.

Bilindiği gibi, Tarımsal üretim sonucunda biçilmiş olan tahılların toprakta kalan kök ve sap artıklarına ‘’Anız’’ adı verilmektedir. Ekonomik olarak değerlendirilemeyen bu artıklar tarlada önemli sorunlar ortaya çıkarmaktadır. Bu anızların büyük kısmı işleme ile toprağa karıştırılmakta veya yasak olmasına rağmen yakılmaktadır.

Anızın yakılması sonucunda gerek tarımsal ekosistem gerekse doğal ekosistem tahrip edilmektedir. Özellikle topraktaki Karbon (C) ve Azot (N) dengesi yok olmakta ve tarlalar verimsizleşmektedir. Organik madde miktarı azalmaktadır. Mikrobiyolojik aktivite gerilemektedir. Omurgasızlar yok olmaktadır. Toprağın su tutma kapasitesi azalmaktadır. Toprak verimliliği düşmektedir.

VELAT UYGUR-HABER MERKEZİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER