SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Uygur; ‘Çanakkale Ruhu İlelebet Devam Edecek’

Uygur; ‘Çanakkale Ruhu İlelebet Devam Edecek’
Bu haber 18 Mart 2021 - 12:05 'de eklendi. 106 kez görüntülendi.

UYGUR Medya Onursal Başkanı ve Urfa Kültürü Koruma, Yaşatma ve Sosyal Dayanışma Derneği, Başkanı İbrahim Uygur, Çanakkale ruhunun sonsuza kadar devam edecek şereli bir ruh olacağını söyledi.

UYGUR Medya Onursal Başkanı ve Urfa Kültürü Koruma, Yaşatma ve Sosyal Dayanışma Derneği, Başkanı İbrahim Uygur, 18 Mart Çanakkale zaferinin 106. Yıl dönümünü münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Çanakkale zafer ruhunun Yüce Allah’ın Peygamber ümmetine verdiği değerli bir zafer olduğuna dikkat çeken UYGUR Medya Onursal Başkanı ve Urfa Kültürü Koruma, Yaşatma ve Sosyal Dayanışma Derneği, Başkanı İbrahim Uygur, o tarihte evlerinden çıkan insanların birçoğunun şehadet şerbeti içtiğini inandığımız ve gitmeyi arzuladığımız cennete büyük bir şerefle gittiklerine ınandıklarını söyledi.

106 Yıl önce verilen mücadelenin hiç bitmediğine dikkat çeken Uygur, bunun örneğinin yakın tarihtede yaşandığına dikkat çekerek şöyle konuştu; “Şair nede güzel anlatmış dizelerinde “Ey Şehit Oğlu Şehit, İsteme Benden Makber. Sana Aguşunu Açmış Duruyor Peygamber. ” Çanakkale zaferi ancak bu kadar güzel anlatılabilinir.

Bu ruh 106 yıl önce ve onun öncesindede yüce milletimize Allah tarafından bahşedilmişti. Bunu yakın tarihtede yaşadık. 15 Temmuzda evlerinden çıkan 250 şehidimiz zaten birdaha dönmemek için çıktılar ve ülkemizi asla şer güçlere teslim etmediler.

Bundan sonrada asla bu güzel ülkemizi düşmanlara teslim etmeyeceğiz. 106 yıl önce şehit olan atalarımızı bu anlamlı günde tekrar yad ediyor ve o ecdada layık nesiller olmak ve yine layık nesiller yetiştirmek için çabalayacağımızı belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Bülent KARACA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER