SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

YAŞAR ÖZDEMİR’DEN EŞSİZ BİR SERİ: ‘KİLİT’, ‘ANAHTAR’ VE ‘KAPI’

YAŞAR ÖZDEMİR’DEN EŞSİZ BİR SERİ: ‘KİLİT’, ‘ANAHTAR’ VE ‘KAPI’
Bu haber 20 Ekim 2021 - 15:34 'de eklendi. 211.416 kez görüntülendi.

Yazar Yaşar Özdemir’in bir üçleme olarak kaleme aldığı öykünün ‘Kilit’ adlı ilk kitabının ardından serinin ikinci kitabı olan ‘Anahtar’ da okuyucularla buluştu. Özdemir; üslubuyla, kurgusuyla, içerdiği mesajlarla edebiyat dünyasında yerini alan seriye dair şunları söyledi:

“Dünya genelinde gittikçe katılaşan bir sistem var ve ben de bu sisteme dair farkındalık oluşturabilmek adına bu seriyi kaleme aldım. Hayatta bir amaç için kolları sıvadığımızda önümüzde beliren ilk engel genelde sarf edeceğimiz onca çabanın, amacına ulaşıp ulaşmayacağı kuşkusu oluyor. Maalesef bu düşünce karşısında deneme noktasına bile gelemeyebiliyoruz. Bu hususta bir yandan da denemekten vazgeçilmemesinin önemini hissettirmek istedim okuyucuya. Küçük gibi görünen başlangıçların aslında ne kadar büyük adımlara dönüşebileceğini anlatmaya çalıştım. Yani herkesin, bu çabaların ne denli büyük olduğunun ucundan köşesinden farkına varmasını amaçladım. Serinin okurlara aktarmak istediği temel mesaj ise günümüzde karşı karşıya kaldığımız adaletsizliğin ve güç mücadelelerinin aslında insanlık tarihinin ilk günlerinden bugüne süregelen amansız bir kavganın yansıması olduğudur. Sözün kısası; bu seri ile tanışan ya da tanışacak olan okuyucunun muhakkak bakış açısının değişeceğini söylemem çok iddialı olmayacaktır.”

Serinin son kitabı olan ‘Kapı’nın çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini belirten Yaşar Özdemir, serinin yakın zamanda beyaz perdeye aktarılma olasılığının da müjdesini verdi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER