SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Anadolu ezgisi Mısto yeni düzenlemesiyle yaza damga vurdu.

Anadolu ezgisi Mısto yeni düzenlemesiyle yaza damga vurdu.
Bu haber 21 Haziran 2022 - 0:11 'de eklendi. 38.490 kez görüntülendi.

Anadolu ezgisi Mısto yeni düzenlemesiyle yaza damga vurdu.

Halk müziği albümü “Bir Tel Bir Nefes”le yakaladıkları çıkışı Mısto türküsüylü sürdüren Müslüm ve Mustafa Eke kardeşler, yaz öncesi şarkıya yaptıkları yeni düzenleme ve klipleriyle müzikseverlerin beğenisini kazandı.

Söz ve müziği İlhan Erten’e ait eserin, Mustafa Eke’nin kavalından, Müslim Eke’nin sazının tellerinden yüreklere düşen ezgisi, yeni versiyonuyla da yaza coşku kattı.

Geleneksel Türk müziği birikimlerinin konservatuvarla taçlandıran iki kardeşin, yeni tekli çalışması Mısto (remiks) EKE müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yayınlandığı ilk günden itibaren yoğun ilgi gördü.

Türkünün, yazın en iddialı yapımlarından olan Serhat Güldük imzalı klibi de iki kardeşin samimiyetini yansıtan renkli sahneleriyle de izleyenleri keyiflendiriyor.

Müslüm Eke ve Mustafa Eke, türkülerin geleneksel ezgilerini iddialı düzenlemelerle farklı müzik tercihi olan kişilere de sevdirmeyi istediklerini belirterek “Amacımız türküleri her kesime özellikle de gençlere sevdirmek. Mısto bu yaza damga vuracak. Kısa sürede aldığımız geri dönüşleri bizi çok mutlu etti” ifadesini kullandı.

Haber Zeynep Çakır 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER