SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Bataklıkta Türk Escobar Nejat Daş’da yakalandı!

Bataklıkta Türk Escobar Nejat Daş’da yakalandı!
Bu haber 01 Temmuz 2020 - 13:13 'de eklendi. 64.800 kez görüntülendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, uyuşturucu ve uyuşturucu gelirlerine karşı, 9 ülkeyle birlikte Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu olan “Bataklık Operasyonu” başlatıldı. Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, 11 ilde 110 ayrı adrese eş zamanlı yapılan operasyonda, 94 şüpheliden 74’ü gözaltına alınırken, şüphelilerin banka hesaplarında görülen 70 milyon civarındaki mevduata el konuldu. Öte yandan Hürriyet’in aktardığına göre yakalananlar arasında Türk Escobar olarak bilinen Nejat Daş da bulunuyor. Yakalanan isimler arasında bir emniyet müdürü ile 2 polis memuru da var.

21 MİLYON TL ELE GEÇİRİLDİ

Ayrıca operasyon sırasında, 21 milyon TL değerinde döviz, Türk Lirası, altın, mücevher ve ziynet eşyasının yanı sıra; 21 adet tapu, 31 adet tabanca, 32 adet bilgisayar, cep telefonları, sim kartları, para sayma makineleri ile 21 adet lüks otomobile el konuldu.

OPERASYONUN AMACI UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE

Operasyonun isminin “Bataklık” olduğunu söyleyen Bakan Soylu, uyuşturucu ve uyuşturucuya bağlı suç gelirleriyle mücadele etme kapsamında operasyonun düzenlendiğini kaydetti.Suç gelirleriyle mücadelede büyük bir mücadele verildiğine dikkat çeken Soylu, “Bu operasyon 9 ülkeyle bağlantılı gerçekleştirildi. Hollanda, Belçika, İspanya, İtalya, Şili, Ekvador ve Brezilya ile bağlantılı gerçekleştirildi. Türkiye’de 11 ilde yapıldı. 94 hedef vardı, 67 hedef gözaltına alındı” bilgilerini verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER