SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Çiftçi; ‘Hafızayı kaybettirmemek lazım’

Çiftçi; ‘Hafızayı kaybettirmemek lazım’
Bu haber 08 Temmuz 2020 - 11:11 'de eklendi. 5.416 kez görüntülendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile Uygur Medya olarak keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Belediye çalışmalarından, pandemi sürecine kadar birçok konuda gündeme ilişkin açıklamalarıyla Eski Başkan Çiftçinin röportajını haberimizde bulacaksınız.

Şanlıurfa Büyükşehir Eski belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. 3 bölümden oluşan sohbetimizin ilk bölümünü sizler için hazırladık. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından bugüne neler değişti, neler oldu, neler yaşandı ve neler yaşanmalı. Keyifle okuyacağınız söyleşimizde Nihat Başkan verdiği cevaplarla keyifli bir haber yolculuğuna çıktık.

30 Mart Yerel seçimlerin ardından bir buçuk yıllık süre geçti ve yeni bir süreç yaşandığını söyleyen Eski Başkan Nihat Çiftçi, birçok belediyede değişiklikler olduğunun altını çizerek şöyle konuştu; “Belediye Başkanlığı ilçe belediye başkanlarımız da ekseriyetle bir kişi hariç hepsi değişti. Tabi bizlerde Urfalı olarak vatandaşlar olarak sonuçta yerel yönetimlerde yapılan hizmetleri takip ediyoruz. Siyasi anlamda bizde AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığının yanı sıra diğer arkadaşlarımıza ilçe belediyelerine de baktığımız zaman çok büyük değişikliklerin olmadığını gördük.

Siyasi anlamda bakıldığı zaman sonuçta aynı Parti’nin adayları kazanmış oldular. Tabi bu süreç zarfında bizler 10 yıllık belediye başkanlığı geçmişi olan insanlar olarak ister istemez etrafımızda olan biteni ve şehrimizde olan gelişmelere duyarlı kalıyoruz takip ediyoruz. İyi olmasını istiyoruz. Arkadaşlarımızın iyi performans sergilemelerini istiyoruz. Bu süreci biraz programlama süreci olarak görüyorum doğrusu. Tabi ki bizim dönemimizden de bu dönemin büyükşehir belediyesi olarak gelen projeler var. Kurumlarda süreklilik esastır. Bu projelerin bitirilmesi gerekiyor. Çünkü büyük projelerdir öyle 3 üç buçuk yılda hemen bitebilecek projeler değildir. Birçok projeyi 13 ilçede bitirdik, bunun yanında katlı köprülü kavşaklar, sinyalizasyon kavşaklarımız olsun, bunlar ve açılan Şanlıurfa’nın doğusunu batısına güneyine bağlayan bulvarlar, bu döneme de sarkanlar oldu.”

Projelerde Yavaşlamalar oldu

Eski Başkan Nihat Çiftçi, devam eden projelerde yavaşlamalar olduğuna dikkat çekerek; “Projelere bakıyorum yani yavaş yavaş yapılmaya doğru gidiliyor. Biraz daha erken olduğunu düşünüyorum açıkçası sonuçta yeni programı görmemiz lazım. Bugüne kadar yapılan işlemler hizmetler projeler geçmiş dönemde programlandırılan projelendirilen yatırımlar. İnşallah güzel olur. Yeni vizyonu görmemiz lazım.

O anlamda doğrusu var mıdır? ne durumdadır? çok bilgi sahibi değilim. Ne söylesem burada yanlış anlaşılır. Sonuçta Belediye Başkanı arkadaşlarımızın Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül ün çalışmalarını projelerini kamuoyuna aktardıkları zaman bizler de bir vatandaş olarak bundan haberdar olacağız. 30 Büyükşehir var Türkiye’de Büyük şehirlerde şehirler için adeta bir yarışma var. Şehirler arasında bunu kendi dönemimde de Bülent Bey hep söyledim şehirler artık yarışıyor. Diğer büyükşehirlerin önüne geçmemiz lazım. Onun için yüksek bir vizyonla hareket edip yüksek performanslı çalışma sergilememiz lazım. Şanlıurfa basit bir şehir değil Şanlıurfa durağan bir yapıyı kaldıramaz.”

Şanlıurfa’da hep koşmak durumundasınız

Şanlıurfa’nın diğer büyükşehirlerle yarışabilmesi için sürekli olarak koşmak durumun da olduğunu söyleyen Nihat Çiftçi; “Şanlıurfa’da hep koşmak durumundasınız. Çünkü aradaki mesafeyi kapatmak durumdasınız Güneydoğu’nun da imkanlar ölçüsünde en güzel şehirlerinden bir tanesidir şehridir diyebiliriz gerek geçmişiyle Kadim oluşuyla kültürel zenginliğiyle turizmde de gelecek anlamda bir ışık vadediyor. Bunları yerel yöneticiler özellikle 6360 sayılı Belediye kanununda Büyükşehir statüsünde Şanlıurfa’nın her şey Büyükşehir’e bağlıdır. Büyükşehir’in yüksek performans sergilemesi gerektiğini söyleyebilirim. İnşallah biz de vatandaş gibi bekliyoruz isteriz ki performansları yüksek olsun.

Benim gördüğüm, sonuçta evet Nihat Çiftçi olarak büyükşehir belediye başkanı değişti, ama sonuçta kadrolar kurumun kadroları. Büyükşehir belediye başkanlığımızın kadroları. Biz bu çalışma arkadaşlarımızla yürütmüştük. Evet bu süreç yavaş ilerliyor, doğrudur tespitleriniz buna katılıyorum. Yani karakoyun köprülü kavşağı, çevik kuvvet katlı köprülü kavşağı, Akçakale yolunun genişletilmesi, yine Eyyübiye ilçemizde turizm yolu projesi, Eyyüpnebi’de aynı şekilde yapılan külliyenin trafik eğitim parkı, GAP vadisi dördüncü etap, aslında şöyle rahat ve hızlı bir şekilde dokunulup bitirile bilinecek  projeler biraz burada yavaşlama var çünkü Urfa dediğim yani dinamik bir şehir ben bunu pandemi sürecine evet yani 3-4 ay bu süreç ister istemez tüm kurumları ve vatandaş olarak da bizleri etkiledi. Kendi hanelerimize çekilmek durumunda kaldık. İnsanlara yardım etme pandemi sürecinde gerekli olan hijyen maddelerini sağlama temizliğine daha dikkat etme işte yardım noktasında vatandaşlara ulaşma gündemin biraz önceliğini değiştirdi.

Ama artık yani çalışma sezondur. Geçen yaz bir çalışma sezonu şimdi 2020 yazı bir çalışma sezonu bu çalışma sezonlarının iyi değerlendirilmesi lazım. Belediyecilik kolay bir iş değil. Belediyeci yani İyi bir yerel yönetici kolay kolay yetişmiyor. Buradaki sistemi bozmamak gerektiğini düşünüyorum. Hepsi Sonuçta çalışanlar görev alanlar. Şanlıurfalı kardeşlerimiz. Gelen giden de bizimle bugün yarın bizimle çalışanlar. Büyükşehir veya ilçe belediyelerimizin personellerini oluşturan arkadaşlar Şanlıurfalı kardeşlerimiz arkadaşlarımız dostlarımız.”

Liyakat esas alınmalı

Liyakatli kadroların öncelikli olması gerektiğine dikkat çeken Nihat Çiftçi; “Ama işte hafızayı kaybettirmemek lazım kurumda eğer siz hafızayı Kaybettirirseniz kurumlarda bu duraklamalar başlar yavaşlamalar başlar. Hedeflediğiniz sürede projeleri bitiremezsiniz. Bunla da şehir zarar görür doğrusu insanlar zarar görür. İnşallah üst yöneticileri bunun farkındadır. Buna göre tedbir almaları lazım. Uzmanlığa önem vermesi lazım liyakata önem vermesi lazım. Yapacağı tasarrufla evet kendi yetkilerindendir kendi elindedir kiminle çalışma istekleri kendilerine bağlıdır kendilerini ilgilendirir doğru. Ama Liyakat esası uzmanlığa önem vermekten geçer. Çünkü bir uzman kolay kolay yetişmiyor.  Yetişmiş olan bir uzmanı atıl duruma alırsanız şehir kaybeder ve yine bundan şehir zarar görür.

Bu kararı verirken iyi düşünmek lazım. Bizim şu anki aktif bir şekilde belediye başkanlığını yürüten arkadaşlarımıza benim şahsi önerim şu. Uzmanlığa önem verin. Liyakata önem verin, kaynak bulmakta hareketlenmemiz lazım. Belediyecilik çalışkanlık gerektiriyor. Her kapıda kaynağı bulmak durumundasınız bulacaksınız. Dolayısıyla belediyecilik mazeret kaldırılmıyor. İnşallah daha önlerinde uzun bir süreçte var. Başarılı olmalarını istiyoruz siyaseten kendilerini yanındayız. Açık söyleyeyim ne zaman bir konuda bir talepleri olursa hazırız. Ben çünkü Urfa’mı seviyorum. Tüm 13 ilçemizi seviyorum. Dolayısıyla tüm Belediye Başkanlarımızı performans göstermeleri Başarılı olmaları demek Şanlıurfa’nın başarısıdır. Bunu böyle kavrandınız için böyle baktığımız için İnşallah başarılarını izleriz.”

DEVAMI YARIN…….

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER