20:15 - ABD Başkanı Trump: İran hava sahasında tam kontrol bizde
23:22 - ABD “İsrail’e askeri destek” sorularını yanıtsız bırakmıştı!
21:14 - İran’dan İsraillilere çağrı: “Ülkeyi terk edin”
22:05 - İran saldırısında ‘Netanyahu’ detayı!
22:00 - “Ülkemizin tamamı ateş altında”
21:43 - GESKON Genel Başkan Yardımcısı Murat Uygur’dan Bayram Mesajı
16:34 - Rahşan Ecevit ve Mehmet Çiftçibaş’ın Vefakâr Davranışı Yıllar Sonra Ortaya Çıktı
17:40 - 19 Mayıs: Bir Milletin Dirilişi, Bir Gençliğin Kıvılcımıdır
16:51 - İmamoğlu’nun danışmanı Ertan Yıldız’dan etkin pişmanlık kararı
Koca, “İnsani ve Sağlık Acil Durumlarına Hazırlık DSÖ Ofisi’ni İstanbul’da hayata geçiriyoruz. DSÖ açısından özel bir konuma sahip ofis, çalışmalarıyla Kovid-19 kapsamındaki güncel ihtiyaçların karşılanması konusunda rehberlik edecektir.” ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanı Koca, şöyle devam etti:
“DSÖ’nün yeni dönemde özellikle acil durumlarda daha proaktif bir yapıya dönmesini bekliyoruz.”
“Türkiye çok önemli bir virajı aldı”
DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Kluge de seyahat kısıtlamasının kaldırılmasıyla ilk ziyaretini Türkiye’ye yaptığını söyledi.
DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Kluge, “Covid-19’a karşı sergiledikleri dayanışma için Türk halkı ve makamlarına içten takdir ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Covid-19 mücadelesinde Türkiye’nin çok önemli bir virajı aldığını belirten Kluge, “Vaka yükü ve ölüm rakamları yüzde 75 azalmıştır” ifadesini kullandı.
Kluge, Türkiye’nin yaşlı nüfusun korunmasında aldığı önlemler sayesinde çok önemli bir başarıya imza attığını söyledi.
DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Kluge, Türkiye’de mevcut koşulların sınırların açılmasına olanak sağlayabileceğini Alman yetkililere bildirdiğini belirtti.
Kaynak:TRT haber