SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

FETÖ’nün TSK yapılanmasına 43 tutuklama

FETÖ’nün TSK yapılanmasına 43 tutuklama
Bu haber 10 Eylül 2020 - 15:16 'de eklendi. 25.516 kez görüntülendi.

İstanbul’da FETÖ’nün TSK yapılanmasına ilişkin aralarında muvazzaf asker ve askeri öğrencilerin de bulunduğu 43 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nca FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma yürütüldü. Örgüt içi haberleşme amacıyla ”örgüt sorumluları” tarafından ankesör veya sabit hatlardan arananların tespit edilmesi, itirafçı beyanları ve yapılan teşhisler üzerine aralarında muvazzaf, emekli, ihraç ve istifa eden askerlerin de bulunduğu 123 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

2’si koronavirüs hastası

Polis ve jandarma ortaklığıyla düzenlenen iki ayrı operasyonda, 109 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden ikisine yeni tip koronavirüs (COVID-19) hastası olduğu için işlem yapılmazken, 12 şüpheliye adreslerinde ulaşılamadı. Bu şüpheliler hakkında ayrıca nöbetçi hakimlikçe yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

42’si itirafçı

Yakalanan şüphelilerden 42’si etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı oldukları gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden aralarında muvazzaf asker ve askeri öğrencilerin de bulunduğu 43’ü nöbetçi hakimlikçe “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanırken, 24’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak:TRT haber

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER