SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Gazeteci Turan, Şanlıurfaspor’u kaleme aldı

Gazeteci Turan, Şanlıurfaspor’u kaleme aldı
Bu haber 08 Ekim 2020 - 13:18 'de eklendi. 63.897 kez görüntülendi.

Şanlıurfalı Gazeteci Süleyman Turan, Şanlıurfaspor’da son zamanlarda yaşanan gelişmeleri kaleme aldı.
Gazeteci Turan, ‘Haydi Beyler görelim sizleri’ başlıklı yazısında Şanlıurfaspor’un zor günlerinin ardından yaşanan kongre sürecini ve yapılan transferlerle ilgili yaşananları kendi yorumuyla yazıya döktü.
İşte Gazeteci Süleyman Turan’ın, ‘Haydi Beyler görelim sizleri’ başlıklı yazısı…
Süleyman Turan yazdı: Haydi beyler, görelim sizleri!
Transfer tahtasını açan ve borçlarının büyük bir bölümünü halleden Şanlıurfaspor’un son durumu adeta kent genelinde büyük bir sevinçle karşılandı ve hepimizin rahat bir nefes almasını sağladı.
Bildiğiniz üzere Şanlıurfaspor daha önceden yoğun bakımda nefes almakta güçlük çeken bir hasta gibiydi. Tesislere dağılmış, borç yükü altında ezilen, antrenman yapacak sahası kalmayan Şanlıurfaspor’un bir nebze de olsa düze çıkma ümidi şüphesiz bizleri sevindirmiştir.
Ancak Şanlıurfaspor’da 2.Lig’e düşüldüğünden bu yana yapılan yanlışlar yine yapılacak mı?
Mesela yine futbolda bile adam kayırma yapılacak mı?
Kendi öz kaynaklarına sahip çıkılacak mı?
38 yaşında futbolcuları transfer etmek yerine kendi çocuklarına sahip çıkacak mı?
38 YAŞINDA FUTBOLCU NEDEN TRANSFER EDİLİR?
Şanlıurfaspor 23’ü dışarıdan 2’si iç transfer olmak üzere 25 futbolcu ile anlaşma sağladı. Anlaşma sağladı sağlamasına ancak Şanlıurfaspor’un 38 yaşında bir futbolcu ile gelecek planları kuruyor olması bizleri de hayli derinden üzdü. Öyle ki Şanlıurfaspor’un hedefleri varsa mutlaka nokta transferler yapmalı, 38 yaşındaki futbolcular transfer adı altında kulübe getirilmemeli.
ÇOCUKLAR ŞİMDİ Mİ SUÇLU OLDU?
Şanlıurfaspor geçtiğimiz yıl can çekişirken kulüpte hiçbir antrenman ve teknik bilgi almadan bıyığı terlememiş genç çocuklar sahaya sürüldü. Çocuklar tüm yeteneklerini sahaya yansıttı yansıtmasına ancak bugün gelinen nokta genç ve öz kaynaklarımıza yapılan vefasızlığı da gözler önüne serdi. Geçtiğimiz sezon tesislerde yiyecek yemek bulamayan ve buna rağmen Şanlıurfaspor arması sahada dalgalansın diye sahada varını yoğunu ortaya koyan Şanlıurfaspor gençlerine “gelin sözleşmenizi fesh edelim” demek ise vefasızlığın en büyük örneğidir. Galatasaray’dan genç futbolcu transfer eden Şanlıurfaspor’un kendi gençlerine sahip çıkmaması ise “vay be” dedirtti.
BÜYÜKŞEHİR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI
Şanlıurfaspor’un kurtulması noktasında şüphesiz Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül üzerine düşeni yaptı. Şanlıurfaspor’a 7 milyon lira gibi bir rakamı veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül gerçek anlamda bir teşekkürü hak etti. Öte yandan dün tesisi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yine destek vereceğini de belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül üzerine düşeni yaptı yapmasına ama diğer Şanlıurfaspor sevdalılarına da öyle bir piste alalım.
ŞİRKETLEŞME İLE İLGİLİ ADIM ATILACAK MI?
Şanlıurfaspor’un durumunun bir nebze de olsa düze çıkmış olması hepimizi sevindirdi. Sevindirdi sevindirmesine ama bazı sorunları da halı altına süpürmek hiçbirimize fayda sağlamadı sağlamayacak da. Şanlıurfaspor’un kurtuluşu için gerekli olan şirketleşme adımları Kulüp Başkanı Emin Yetim ve yönetim kurulu tarafından derhal atılmalıdır. Şanlıurfaspor işte o zaman düze çıkacaktır.
KAMUYONA ŞEFFAF OLUNMALI!
Şanlıurfaspor’un ömürlük düze çıkması için şüphesiz yapılması gereken şeylerin başında şeffaf olunmalı. Hatırlanacağı üzere Kemal Saraçoğlu döneminde belirli aylarda kulübün gelir ve gider tablosu kamuoyu ile paylaşılırdı. Başkan Emin Yetim ve yönetim kurulunun transferler, gelir gider tablosu, altyapı hocaları gibi bütün kalemleri şeffaflık ilkesi adı altında belirli aylarla kamuoyu ile paylaşması gerekir.
SON OLARAK..!
Kendi öz kaynaklarına sahip çıkmak yerine çözümü dışarıdan futbolcu getirmekte bulan hiçbir kulüp başarı yakalayamadı ve yakalayamaz da.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER