SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Kırklareli’nde maske tedbiriyle vaka sayısı 1’e indi

Kırklareli’nde maske tedbiriyle vaka sayısı 1’e indi
Bu haber 22 Temmuz 2020 - 16:12 'de eklendi. 164.801 kez görüntülendi.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, koronavirüs ile kararlı mücadele sayesinde vaka sayısını 1’e kadar indirdiklerini söyledi.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı verilerde en düşük vaka görülen illerden birinin de Kırklareli olduğunu belirtti.

COVID-19’un hafife alınacak bir salgın olmadığını vurgulayan Bilgin, vakaların ilk görüldüğü günden bu yana tedbiri hiçbir zaman elden bırakmadıklarını söyledi.

Kendisi ve ailesinin de COVID-19’a yakalandığını hatırlatan Bilgin, tedavi sonrası hastalıktan kurtulduklarını anlattı.

Kentte son 3 gündür vaka sayısının 0-1 düzeyinde olduğunu belirten Bilgin, “COVID-19 ile mücadelede en başarılı iller arasındayız. Salgının başladığı ilk günden bu yana tüm tedbirleri aldık, maske takma zorunluluğu getirdik. Maskelerimizle vaka sayımızı 1’e kadar indirdik” sözlerini kullandı.

“Bazı günler 1 vaka şeklinde olabiliyor”

Bilgin, vatandaşların tedbirlere ve bakanlıkların yayımladığı genelgelere hassasiyet gösterdiklerine işaret etti. Koronavirüs ile mücadeleyi titizlikle sürdürdüklerini anlatan Bilgin, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın özellikle düğün gibi toplu merasimlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyduğunu görüyoruz. Bunun da sonuçlarını aldık. Bazı günler sıfır, bazı günler 1 vaka şeklinde olabiliyor. Emniyet ve jandarma ekiplerinin denetimlerini de önemsiyoruz. Biz de her grup için ayrı ayrı tedbir alıyor ve denetliyoruz. Örneğin kafe, restoran, park, spor salonları gibi alanların denetlenmesi için 20 ekip oluşturduk.”

Kaynak:TRT haber

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER