SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Urfalı Gençleri Antalya’da 3 Ay Çalıştırıp Ücretlerini Ödemediler İddiası

Urfalı Gençleri Antalya’da 3 Ay Çalıştırıp Ücretlerini Ödemediler İddiası
Bu haber 13 Ekim 2022 - 2:12 'de eklendi. 197.675 kez görüntülendi.

Urfalı Gençleri Antalya’da 3 Ay Çalıştırıp Ücretlerini Ödemediler İddiası
Aralarında Şanlıurfalı 3 gencin de bulunduğu toplam 10 kişinin Antalya’da 3 ay çalışıp sadece 1 aylık ödeme aldığı 2 aylıklarının ise ödenmediği iddia ediliyor. Gençlerin telefonları engellendiği ileri sürülüyor.

Şanlıurfalı üç genç Antalya Alanya’daki bir otelde 3 ay çalışıp eğitim masraflarını çıkarmaya çalıştı.

3 AY ÇALIŞIP BİR AY ÖDEME ALDILAR

İddiaya göre, Urfalı gençlerle beraber toplam 10 kişi 3 ay boyunca çalıştı. Bu 3 ay içerisinde sadece 1 aylık ödeme alındı. Geri kalan 2 aylık ödeme ise yapılmadı. Gençlerin çalıştıklarına dair otel idaresi tarafından SGK girişleri de yapıldı.

ÖDEME ALAMADILAR

Gençler turizm sezonu bitiminde memleketlerine geldiler. Ancak iddiaya göre, otel idaresi tarafından belirtilen 2 aylık içeride kalan ödeme hiçbir zaman yapılmadı.

ENGELLENDİLER

Gençler ve velileri durumu sormak için aradıkları otelin telefonları tarafından engellendiklerini öne sürdü.

YARGI YOLUNA GİDECEKLER

İşçilerden Ali Küçük, Fehim Doğancı,Yılmaz Şekerci, Velat Uyğur, Mehmet Kaya, İbrâhim Yanku, Mahmut Baydilli ve Samet yıldız mağdur olduklarını dile getirdi. Ücretlerini alamayan gençler dava açmaya hazırlanıyor.

İCRA DAVASI AÇILABİLİR

Yasaya göre; işçinin çalışma süresi iki gün sürmüş olsa dahi işveren işçiye yaptığı işin karşılığının ödemekle yükümlüdür. İşçinin iş yapma borcu karşısında işverenin de en önemli borcu bu iş karşılığı ücreti ödemesidir. Dolayısıyla, ücretinizi alamamış olmanız durumunda bunun için doğrudan icra takibi de açabilirsiniz veya bir alacak davası açabilirsiniz.

OTEL SAHİBİNE ULAŞILAMIYOR

Yine iddiaya göre, gençlerin velileri durumu öğrenmek için aradıkları otel sahibi Coşkun Karaş’a telefonları engellendiği için ulaşamadılar.

Avukat görüşü alan gençler yarın adliyeye giderek dava açma sürecini başlatmayı planlıyorlar.

Mağdur olduklarını belirten Şanlıurfalı gençler Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve Antalya Valisi Ersin Yazıcı’dan yardım beklediklerini dile getiriyor.

Haber: İbrahim Uyğur -Müslüm Çobanoğlu -Gaffar Kaymaz

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER