SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Bali Adası yıl sonuna kadar uluslararası turizme açılmayacak

Bali Adası yıl sonuna kadar uluslararası turizme açılmayacak
Bu haber 24 Ağustos 2020 - 16:44 'de eklendi. 13.576 kez görüntülendi.

Endonezya’nın turistik adası Bali, yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirleri nedeniyle yıl sonuna kadar yabancı turist kabul etmeyecek.

iNews internet sitesinin haberine göre, Bali Valisi Wayan Koster, 11 Eylül’de adanın yabancı turist girişlerine izin verilmesi planının merkezi hükümet ile alınan ortak karar doğrultusunda 2021’e kadar ertelendiğini belirtti.

Yabancı turistlerin, devam eden vaka artışı nedeniyle Endonezya’yı ziyaret etmesinin henüz elverişli olmadığı bilgisini paylaşan Koster, salgınla mücadele ve halk sağlığı güvenliğinin öncelikleri olduğunu vurguladı.

Koster, şu aşamada kapılarını açmalarının, hükümetin vatandaşlara uyguladığı yurt dışı seyahat yasağı politikasıyla da uyumlu olmayacağını ifade etti.

Bali’de 76 binden fazla çalışan olumsuz etkilendi

Normalleşme kapsamında 31 Temmuz’da yerli turiste kapılarını açan Bali idaresi, turizmi canlandırma ve ekonomik iyileştirme için yerli turisti bölgeye çekmeye çalışıyor.

Ekonomisinin yüzde 80’i turizme dayalı olan Bali’de şu ana kadar 2 bin 667 kişi işini kaybetti.

Ülkede, bugüne kadar 153 bin 535 kişi COVID-19’a yakalanırken, ölenlerin sayısı 6 bin 680’e yükseldi, 107 bin 500 kişi iyileşti.

Kaynak:TRT haber

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER