SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Soydaşlarımızı yalnız bırakmayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Soydaşlarımızı yalnız bırakmayız
Bu haber 14 Ağustos 2020 - 15:13 'de eklendi. 125.015 kez görüntülendi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Batı Trakya’da soydaşlarımızın kabristanlarını silahla taradılar, ateş altına aldılar. Bunlar hiç olumlu sinyaller değildir. Biz soydaşlarımızın dirisini de ölüsünü de yalnız bırakmayız.” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camii’ndeki cuma namazının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının satır başları şöyle;

Gemilerimize yapılacak en ufak bir saldırıyı karşılıksız bırakamayız. Eğer bu devam edecek olursa bunun cevabını misliyle alacaklardır. Bunları karşılıksız bırakmamız mümkün değil.

Oruç Reis 23’üne kadar çalışmalarını sürdürecek. Sayın Şansöyle Merkel ile bunları dün konuştuk. Kendisinin bizden ricası, bu işi yumuşatıp daha korumacı bir anlayış içinde süreci geliştirelim dediler. Mutabık kaldık. Sayın Şansölye de Miçotakis ile de görüşme yaptı. Dilerim Miçotakis de bize söylediği noktaya getirmiş olur.

Temenni ederim ki sayın Almanya Şansölyesi benden sonra Miçotakis ile de görüşme yaptı. Bu görüşmede bize söylediği çizgiye getirmiş olur. Miçotakis burada uluslararası hukuka saygılı kalmazsa, BBatı Trakya’da soydaşlarımızın kabristanlarını silahla taradılar, ateş altına aldılar. Bunlar hiç olumlu sinyaller değildir. Biz soydaşlarımızın dirisini de ölüsünü de yalnız bırakmayız. Gereği neyse vakti saati geldiğinde de gereğini yaparız. Bunu da çok açık ve net söylemiş olayım.

“Abu Dabi yönetimiyle diplomatik ilişkileri askıya almak gibi bir adımımız olabilir”

BAE-İsrail anlaşmasıyla ilgili Erdoğan şu değerlendirmede bulundu:

“İsrail’le şu anda gerek Mısır gerek Yunanistan arasındaki dayanışma, Filistin’e yönelik adım yenilir yutulur bir adım değil. Abu Dabi yönetimiyle özellikle diplomatik ilişkileri askıya almak veyahut da bizim de büyükelçiyi geri çekme gibi bir adımımız olabilir.”

Cumhurbaşkanı dolardaki hareketliliğe ilişkin ise şunları söyledi:

“Bu hafta içerisinde ekonomi kurulu toplamak suretiyle bir değerlendirme yapacağız. Bunlar yeni ataklar değil. Aynı operasyonları bize yaptılar, devam ediyorlar. Türkiye bu konuda güçlüdür, yere sağlam basmaya devam edecektir.”

Kaynak:TRT haber

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER