12:44 - Tutuklanan baba cezaevinde intihar etti
12:00 - Akaryakıtta tabela değişti! Bir zam bir indirim geldi
17:52 - Erdoğan’dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na dava!
14:37 - CHP’den 81 ilden ‘İstanbul’ çıkarması! Esenyurt gerilimi tırmanıyor…
22:22 - Fenerbahçe’nin golcüsü Youssef En-Nesyri zoru başardı!
20:31 - Erdoğan’a çağrı: Bahçeli’yi sözcü kılma, çıkıp bu millete açıklama yap
17:59 - Şenyaşar ve Yıldız aileleri barıştı! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da katıldı
22:14 - “Elektriğe gizli zam” iddiası gündem oldu!
16:07 - “Terörsüz Türkiye hedefimizle aramıza kimse giremez”
GAP Bölge Kalkınma İdaresi (GAPBKİ) Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, GAP’ın dünyanın önde gelen bölgesel kalkınma projelerinden biri olduğunu söyledi.
GAP’ın başta toprak ve su kaynaklarını geliştirmeyi hedefleyen bir proje olarak yürütülmeye başlandığını belirten Açıkgöz, “Tabii bu proje zamanla birlikte tüm sektörler de etkileneceğinden sanayi, kentsel-kırsal altyapı, ulaşım, sağlık, eğitim, kültür, turizm gibi tüm sektörleri karşılayan bir proje haline dönüştü.” dedi.
Bölgenin sulamaya açılmasıyla birlikte her alanda bir değişim ve dönüşüm yaşandığını aktaran Açıkgöz, sanayinin de bunlardan bir tanesi olduğunu ifade etti.
8 olan organize sanayi bölgesi 18’e ulaştı
Suluma ile birlikte özellikle sanayinin ham maddeleri arasında yer alan ürünlerin üretiminde büyük artış yaşandığını kaydeden Açıkgöz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sulamaya açılan alanların artmasıyla beraber tabii ki ürün deseninde önemli değişiklikler oldu. Özellikle daha önce yetiştirilemeyen pamuk, mısır ve diğer meyve sebze gibi ürünlerin yetiştirilmesiyle birlikte sanayiye ham madde üretilmeye başlandı. Böylece sanayinin de desteklenmesi gerektiği ortaya çıktı. Tabii sanayinin alt yapısının desteklenmesine yönelik GAP Mastır ve GAP Eylem planlarında özellikle organize sanayi alanlarının kurulması ve geliştirilmesine yönelik eylemler yer aldı. Eylem planlarıyla birlikte daha önce bölgemizde 8 adet olan organize sanayi bölgesi şu anda 18’e ulaşmış oldu.”
“İstihdam 30 binlerden 230 binlere yükseldi”
Açıkgöz, eylem planlarıyla küçük sanayi sitelerine yönelik yatırımların da gerçekleştiğini dile getirdi.
Hedefler doğrultusunda bölgede 38 de küçük sanayi sitesi oluşturulduğunu vurgulayan Açıkgöz, şunları kaydetti:
“Bu yatırımlar tabii ki yatırımcı iş insanlarına altlık oluşturuyor, yatırım yapmalarına fırsat verilmiş oluyor. Dolayısıyla bu alanlarda şu anda 10 ve üzeri işçi çalıştıran işletme sayısı son yıllarda önemli bir artış gösterdi. 2000’lerde GAP bölgesinde 1000 imalat sanayi işletmesi varken şu anda bu sayı 4 bin 700’ün üzerine yükseldi. Bu işletmelerde istihdam edilen kişi sayısı 30 binlerden 230 binlere kadar yükseldi.”
Açıkgöz, GAP’ın uygulandığı 9 il olan Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak’ta yatırımların artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.
Kaynak:TRT haber