SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Giresun’daki sel mağdurları için 2,5 milyon TL kaynak aktarılacak

Giresun’daki sel mağdurları için 2,5 milyon TL kaynak aktarılacak
Bu haber 25 Ağustos 2020 - 12:26 'de eklendi. 14.261 kez görüntülendi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Giresun’daki sel felaketi sonrası vatandaşlar için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına 2,5 milyon TL kaynak aktarılacağına açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Giresun’da 22 Ağustos’ta meydana gelen sel ve heyelan felaketinden etkilenen vatandaşlar için tüm kaynakların seferber edildiğine dikkat çekti.

Yazılı açıklama yapan Bakan Selçuk, afetten etkilenen vatandaşlar için bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na 2,5 milyon TL kaynak aktarılacağını kaydetti.

İhtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak

Bakan Selçuk, “Ekiplerimiz vatandaşımız ile bire bir temasa geçiyor. Yapılan çalışmalar ve incelemeler sonrasında ihtiyaç sahibi hanelerimizin sosyal ekonomik destek hizmetinden yararlandırılmasını sağlayacağız” dedi.

Psiko-Sosyal Destek ekibi sahada

Bakanlığa bağlı Psiko-sosyal Destek ekiplerinin olayın yaşandığı andan itibaren sahada çalışmalara başladığını anımsatan Bakan Selçuk 60 kişiden oluşan Psiko-Sosyal Destek ekibi ile 2 mobil Sosyal Hizmet Merkezi aracının hizmet verdiğini kaydetti.

Bakan Selçuk, afette hayatını kaybeden vatandaşlara bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Kaynak:TRT haber

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER