SON DAKİKA

Milliyet Haberleri | Gündemi Yakından Takip Edin
Corona

Türkiye, Tarrant’a verilen cezayı memnuniyetle karşıladı

Türkiye, Tarrant’a verilen cezayı memnuniyetle karşıladı
Bu haber 27 Ağustos 2020 - 10:00 'de eklendi. 14.239 kez görüntülendi.

Christchurch saldırısı kararı ile ilgili Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Teröristin herhangi bir aftan yararlanmasına imkan bulunmayacak şekilde ömür boyu hapis cezası verilmesini memnuniyetle not ediyoruz” denildi.

Yeni Zelanda’da 2 camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi şehit eden terörist Brenton Tarrant, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Kararla ilgili Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Christchurch’te 15 Mart 2019’da iki caminin hedef alandığı saldırıda Türk vatandaşları Zekeriya Tuyan dahil 51 kişinin can verdiği, yine Türk vatandaşları Mustafa Böztaş ve Temel Ataçocuğu’nun aralarında bulunduğu 40 kişinin de yaralandığı hatırlatıldı.

“Ortak mücadele gereksinimini bir kez daha hatırlatmıştır”

Kurbanların bir kez daha rahmetle anıldığı açıklamada, “Teröristin Yeni Zelanda’da en ağır ceza olan “herhangi bir aftan yararlanmasına imkan bulunmayacak şekilde ömür boyu hapis” olarak açıklandığını memnuniyetle not ediyoruz. Söz konusu mahkeme kararı, İslamofobi, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve nefret kaynaklı tüm ideoloji ve eylemlere karşı uluslararası camianın ortak mücadelesine olan gereksinimi bir kez daha hatırlatmıştır” denildi.

Türkiye’nin, ayrımcılığın her türlüsüne karşı kararlı ve ilkeli duruşunu bundan sonra da ödünsüz sürdüreceği vurgulandı.

Kaynak:TRT haber

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER