16:00 - Engin Polat ve babası Sezgin Polat’a hapis cezası verildi!
14:59 - İbrahim Tatlıses’in serveti saymakla bitmiyor!
00:40 - Samsun’da akaryakıt istasyonundaki aracın üzerine kaya düştü
00:00 - https://kanal7haber.com/10-ulke-10-sehir-1-festival-h64653.html
16:00 - Usta Yönetmen Murat Uygur’dan Uluslararası Aksiyon Filmi
02:24 - Deprem Korkusu İstanbul’u Sokağa Döktü: Avcılar’da Vatandaşlar Halk Pazarı’nda Sabahlıyor
20:07 - “Türkiye Bir Deprem Ülkesi: Neden Hâlâ Bir Deprem Bakanlığı Yok?”
19:56 - Celal Şengör’den çarpıcı uyarı: ‘Büyük İstanbul depremi geliyor. Bu kaçınılmaz’
19:43 - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: ‘127 artçı meydana geldi’
19:36 - AKOM Bilim Kurulu: “Büyük deprem riski ortadan kalkmadı”
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) sonuçlarına göre bir bölüme yerleşen öğrencilerin üniversitelere kayıt işlemleri 31 Ağustos’ta, elektronik ortamda ise 29 Ağustos’ta başlayacak.
Tercih süreci 6 Ağustos’ta başlamıştı, puanlar ve sıralamalar belli oldu. Tercih süreci de sonuçlandı.
Üniversite adayları ÖSYM’nin internet sitesinin yanı sıra, ÖSYM AİS mobil uygulamasından da tercihlerini gerçekleştirdiler.
Yükseköğrenim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların işlemleri 31 Ağustos-4 Eylül arasında, elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos-2 Eylül arasında yapılacak.
2020-YKS yerleştirmeleri sonucunda bir bölüme yerleşen adaylardan kayıt için başvurmayan veya işlemlerini tamamlamayanlar kayıt haklarını kaybedecek.
Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtlarını yaptırması gerekecek.
Kayıt yaptıracak adayların, mezun oldukları ortaöğretim kurumundan aldıkları diplomanın aslı, onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, 12 vesikalık fotoğraf (4,5 cm x 6 cm boyutunda), katkı payı/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge, üniversite tarafından ilan edilen diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretlerini yanlarında bulundurmaları gerekecek.
Kaynak:TRT haber