20:15 - ABD Başkanı Trump: İran hava sahasında tam kontrol bizde
23:22 - ABD “İsrail’e askeri destek” sorularını yanıtsız bırakmıştı!
21:14 - İran’dan İsraillilere çağrı: “Ülkeyi terk edin”
22:05 - İran saldırısında ‘Netanyahu’ detayı!
22:00 - “Ülkemizin tamamı ateş altında”
21:43 - GESKON Genel Başkan Yardımcısı Murat Uygur’dan Bayram Mesajı
16:34 - Rahşan Ecevit ve Mehmet Çiftçibaş’ın Vefakâr Davranışı Yıllar Sonra Ortaya Çıktı
17:40 - 19 Mayıs: Bir Milletin Dirilişi, Bir Gençliğin Kıvılcımıdır
16:51 - İmamoğlu’nun danışmanı Ertan Yıldız’dan etkin pişmanlık kararı
Üniversite hayali kuran milyonlarca aday, tercihlerini Perşembe günü yapmaya başlayacak. YKS tercih işlemleri 14 Ağustos’a kadar sürecek.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) geride kalırken, 2 buçuk milyon adayın geleceğini şekillendirecek tercih süreci başlıyor.
ÖSYM, tercih kılavuzunu internet sitesinde yayımladı. Tercihler Perşembe günü başlayacak, 14 Ağustos’a kadar sürecek. Tercihler ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden yapılacak. Adayların 24 tercih hakkı bulunacak.
Sanal fuarda canlı tanıtım etkinlikleri
Yükseköğretim Kurulu da salgın sebebiyle bu yıl bazı değişikliklere gitti. Yüz yüze düzenlenemeyen üniversite tanıtım fuarını dijital ortama taşıdı. Öğrenciler “sanalfuar.yok.gov.tr” adresine girerek üniversiteler ve programları hakkında bilgi alıyor.
200 üniversitenin katıldığı sanal fuarda canlı tanıtım etkinlikleri yapılıyor. Üniversite adayları sesli ve görüntülü görüşme gerçekleştiriyor. Sanal fuar 7 Ağustos’a kadar devam edecek.
835 bin 383 kontenjan belirlendi
Üniversitelerin örgün eğitim programları için 835 bin 383 kontenjan belirlendi. Mühendisliğe 71 bin 244, tıbba 16 bin 448, hukuka ise 16 bin 327 kontenjan ayrıldı. Vakıf üniversitelerininde kontenjan sayısı da arttırıldı.
Kaynak:TRT haber